Zelfmaakideeën voor knuffels en poppen

Op zoek naar zelfmaakideeën voor knuffels en poppen? Jan Sikkes heeft een aantal sjablonen gemaakt die je kunt gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Ook hebben wij alle materialen in huis die je maar nodig kan hebben: van trendy stoffen met een leuk motiefje tot fiberfill die je knuffel of pop zo lekker zacht maakt. Laat je inspireren door de voorbeelden hieronder!

Ideeën om zelf de mooiste knuffels en poppen te maken

Op deze pagina vind je een overzicht van voorbeelden die je kunt gebruiken om je eigen knuffels en poppen te maken. Stel je voor: een vriend, kennis of familielid heeft net een kindje gekregen en je gaat binnenkort op kraamvisite. Wat is op zo’n moment leuker dan een zelfgemaakte knuffel cadeau te geven? Kies uit een van de sjablonen op deze pagina, of gebruik je eigen creativiteit en design. Onze stoere gereedschap kussens zijn bijvoorbeeld erg leuk voor kinderen. Wat dacht je van een knuffel in de vorm van een zaag of hamer? Deze maak je door onze kinder, feest of quiltstoffen voor de handvaten te combineren met metallic stoffen voor de metallic gedeeltes.


Combineer techniek en creativiteit met de zelfmaakideeën voor knuffels en poppen

Wat zo mooi is aan de zelfmaakideeën van Jan Sikkes is dat het voor iedereen – zowel voor beginnende hobbyisten als gevorderden – mogelijk is om zelf een superleuke knuffel of pop te maken. Je kunt het namelijk zo uitdagend maken als je zelf wilt. Begin je net met het zelf maken van stoffen items? Beperk jezelf dan tot het gebruik van twee hobbystoffen en kies voor een van de sjablonen op deze pagina. Ben je al een geoefende stof-koning(in)? Dan is het leuk om meerdere stofsoorten samen te laten komen in een leuke knuffel of pop. Gebuik denim, linnen, katoen of fleece. De keus is aan jou! Onze experts staan in verschillende filialen voor u klaar om u advies en tips te geven over bijvoorbeeld stofgebruik en technieken.