DIY Sinterklaasslingers van jute

DIY Sinterklaasslingers van jute

O kom er eens kijken... naar deze leuke sinterklaasslingers! Breng de Sinterklaas-sfeer helemaal in jouw huis door het te versieren met leuke slingers van jute. Volg onze uitleg stap voor stap en je hebt ze binnen no-time klaar.

Dit heb je nodig:

 • geel en rood vilt

 • jute koord (bepaal zelf hoelang de slinger moet worden)

 • naai- of lockmachine

 • spelden

 • garen in een kleur naar keuze; wij gebruikten donkerbruin, rood en geel

 • patroonpapier of stevig karton, potlood en liniaal

 

Natuurlijk kun je alle materialen vinden bij Jan Sikkes! :-)

 

Zo maak je de slinger

 1. Teken de vorm van het vlaggetje op het papier/karton en gebruik hierbij evt. de liniaal. Wij kozen voor een vijfhoek; een soort omgekeerd huisje, maar je kunt natuurlijk ook een andere vorm kiezen. Je hebt nu een mal voor de vlaggetjes gemaakt. 2. Teken met de mal 11 keer de vorm op het jute en knip uit.
 3. Zoom de 11 vlaggetjes om. 4. Typ de letters SINTERKLAAS op de computer en kies een mooi lettertype in blokletters. Zorg ervoor dat ze straks een mooie grootte hebben op de vlaggetjes en print ze dan op papier. Knip de papieren letters uit en trek ze over op het rode en gele vilt. Wij hebben om en om geel en rood afgewisseld.
 5. Knip de letters uit het vilt, speld ze op de juten vlaggetjes en naai ze vast met het juiste garen. 6. Speld de vlaggetjes aan het juten koord en naai ze vast.

 

 

Ophangen maar, je bent klaar voor het 'heerlijk avondje'!

 

Nog niet uitgeknutseld?