Tule stof

Tule stof

Met tule stoffen heb je eindeloos veel mogelijkheden. Van versieringen en decoraties tot het maken van kleding. Gebruik tule voor het maken van prachtige strikken voor bruiloften of het gebruik de stof voor bedankjes en cadeaus. Maar ook voor tutu’s, linten en bij rokken geeft tule een mooi effect. Denk aan een tule randje onderaan een jurk, rok of shirtje. Tule is tijdloos, rafelt niet en is heel fijn om mee te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tule stof in verschillende fijnheden

Tule komt van oorsprong uit Frankrijk. De tule werd gemaakt in het plaatsje Tulle, dit stad was vroeger het centrum van tuleproductie. Tule is een halftransparante stof gemaakt door een speciale weeftechniek waarbij in elkaar gedraaide garens tot een honingraatstructuur worden geweven. Door deze techniek kan de tule in verschillende fijnheden worden verkregen. Dit kan variëren van jute-achtig lint tot zeer fijn gaas. De stof wordt voornamelijk gebruikt om volume te creëren, zo zie je tule in trouwjurken, petticoats en balletpakjes. Door de stijfheid van tule stof kan men alle vormen maken. Hoe grover de structuur, des te stijver de stof. Naast het creëren van volume wordt tule ook veel gebruikt als decoratiestof.


Jan Sikkes heeft een ruim aanbod tule stoffen. Van grove stoffen tot fijne stoffen in verschillende varianten met bijvoorbeeld glitters, parels of bloemenmotief. Combineer de tule ook met onze andere stoffen zoals linnen, katoen, stretch, jersey en denim en maak prachtige creaties. Bezoek een van onze stoffenwinkels en laat je inspireren over de stoffen en mogelijkheden. Zekerheid, zorgvuldigheid en vakmanschap is waar wij voor staan.