Zonwering

Wie houdt er niet van de zon? Lekker luieren op een loungeset, urenlang borrelen in de tuin en lekker eten van de barbecue. Maar na een lange dag in de zon is het weer prettig om in een koel huis te komen. Ook in Nederland hebben we steeds langere en warmere zomers en is het wijs om in goede zonwering te investeren. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, want zonwering maak je gewoon zelf.

Een kleine greep uit ons assortiment zonweringstoffen vind je hieronder, maar we hebben nog veel meer in onze winkels. Ga dus voor het complete aanbod naar jouw Jan Sikkes.

Onze zonwering

Een kleine greep uit de collectie

curtains
outdoor e.d Een deel van onze zonwering
Toon meer producten

Typen zonwering

Er zijn meerdere manieren om te je beschermen tegen de zon. Kies een type dat past bij jouw stijl en wensen:

Markiezen
Dit type zonwering is erg populair en effectief. Dat komt door de klassieke ronde vorm en doordat ook de zijkanten van deze luifels bekleed zijn. Vaak heeft een markies een dessin van gekleurde strepen en is de onderkant afgewerkt met een golvende rand. Tegenwoordig zie je steeds vaker strak afgewerkte markiezen in uni kleuren.
Screens
De laatste jaren worden ze steeds populairder; screens. Dit zijn semi-transparante doeken die aan de buitenkant van je raam geplaatst worden en van boven naar beneden bewegen, waarbij de bediening handmatig of elektrisch kan zijn. Onze ultrasol-doeken zijn uitermate geschikt om te gebruiken in een screenconstructie. De kwaliteit is erg hoog: het weert enorm goed uv-straling én je kunt nog gewoon van binnen naar buiten kunt kijken. Win win!

Luifels
Ga jij in de zomer graag met een camper, caravan of vouwwagen op pad? Dan is een luifel geen overbodige luxe. Ook deze maak je super eenvoudig zelf, met weinig materialen.

Andere terrasoverkappingen
Soms heb je ook in je tuin behoefte aan schaduw. Steeds vaker zien we in Nederland grote overkappingen voor terrassen. Dit zijn vaak grote en dure constructies, maar wist je dat je zo’n overkapping ook zelf kunt maken? Het frame bouw je van hout of metaal en de doeken haal je uiteraard bij Jan Sikkes! Kies hiervoor stoffen met coating; deze zijn waterafstotend, scheur- en kleurvast.

> Heb je hulp nodig bij het maken of repareren van zonwering? Ga naar jouw Jan Sikkes voor advies en hulp. Onze medewerkers helpen je graag!

Repareer je parasol zelf!

Is jouw parasol kapot gewaaid of verkleurd door de vele zonuren? Repareer hem dan zelf met stoffen van Jan Sikkes. Dat scheelt vaak erg veel geld, omdat je niet een compleet nieuw frame hoeft aan te schaffen. Bovendien heb je bij ons een ruime keuze in outdoorstoffen, waardoor je een parasol in jouw stijl maakt. Kom maar op met die zon!

Vind jouw Sikkes