Viscose

Viscose wint aan populariteit! De stof is een goed alternatief voor katoen, doordat het in de regel goedkoper en kleurbestendig is en heel soepel en luchtig om het lichaam valt. Hierdoor heeft kleding van viscose een prettig draagcomfort. Je kunt het voor de meest uiteenlopende kledingstukken gebruiken en hierbij gebruik maken van de luchtige en goed ademende eigenschap van de stof. Ideaal voor warme zomerse dagen.

Bekijk hieronder onze collectie viscose en check direct de voorraad jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw favoriete viscose stof

tissue
modestoffen Onze collectie viscose
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Natuurlijke oorsprong

Het uiterlijk van viscose (ook wel bekend onder de naam rayon of kunstzijde) lijkt erg op dat van katoen en linnen en hierdoor is het niet vreemd dat veel mensen dit met elkaar verwarren. Van zichzelf glanst viscose, maar het kan matter worden gemaakt en hierdoor heeft het al gauw weg van een katoen. Het grote verschil is dat viscose toch echt bestaat uit kunstmatige vezels. Deze vezels hebben wel een natuurlijke oorsprong, namelijk cellulose. Ken je stoffen die gemaakt zijn van bamboe-vezels? Hierbij gaat het ook om viscose. Het wordt namelijk gewonnen uit hout (bijv. bamboe) of de restanten van katoenpluis. De opvatting dat viscose synthetisch is, is dus niet juist.

De eigenschappen van viscose komen door de cellulosevezels voor een groot deel overeen met die van katoen en linnen. Het neemt bijvoorbeeld snel vocht op, is koel om te dragen en kan heet worden gewassen. Viscose is wel iets minder sterk dan katoen, voornamelijk wanneer het nat is. Het is daarentegen weer kleurbestendiger, omdat het redelijk goed tegen bleken kan. Glanzende viscose wordt vaak als voeringstof gebruikt.

Bovendien wordt viscose vaak samen verwerkt met wol, katoen of synthetische vezels. Deze combinaties geven de stof een eigen uiterlijk en de gewenste eigenschappen. Viscose gecombineerd met wol maakt de stof vaak lichter, soepeler én goedkoper. Een win-win-win dus!

Viscose van Jan Sikkes

We hebben hele mooie viscosestoffen met prachtige dessins, felle kleuren of juist simpel en rustig effen. Ons assortiment is erg veelzijdig en je kunt bij ons ongetwijfeld jouw favoriete stof vinden. Zoek je viscose met een beetje stretch, dan zijn onze tricots met viscose een goede keuze. We hebben ook viscose dat gewonnen is uit bamboe; een super zachte variant.

Vind jouw Jan Sikkes

Eigenschappen van viscose

Kleding gemaakt van viscose is ideaal voor warm zomerweer: het neemt goed vocht op, is vormvast, valt soepel en ademt goed. De stof komt in verschillende vormen voor (gebreid, geweven of gemixt met andere grondstoffen) en dit bepaalt de overige eigenschappen. We zien de viscose vaak terug in tunieken, jurkjes, rokjes of (vaak in glanzende vorm) als voeringstof.