Velours

Velours is terug! In de jaren 90 namen we met z’n allen stilletjes afscheid van deze zachte stof, maar daar zijn we gelukkig op terug gekomen. Velours en fluweel is, mede door de opkomst van ribfluweel/corduroy, populairder dan ooit. We zien velours terug in de mode én in het interieur. De stof geeft een warme én chique uitstraling en voelt dan ook zeer comfortabel aan.

Bekijk hieronder onze collectie velours en controleer direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw favoriete velours en fluweel

fabric
modestoffen Bekijk onze velours en fluweel
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Velours of fluweel?

De term ‘velours’ wordt vaak in één adem gebruikt met ‘fluweel’, maar dit is feitelijk niet hetzelfde. Velours en fluweel stoffen hebben beide een dicht pooldek over het hele oppervlak, maar de hoogte van die pool bepaalt of het om een fluwelen stof of velours gaat. Is de pool korter dan twee millimeter, dan noemen we de stof fluweel en is de pool hoger, dan noemen we het velours. Velours is daarom ook wat zwaarder en steviger dan fluweel.

Bovendien wordt de term fluweel meestal voor kleding gebruikt en velours vaker voor gordijnen en meubelbekleding. Daarnaast zijn er nog verschillende stofsoorten waarbij er namen voor het woord fluweel worden gezet, zoals bij ribfluweel. Die laatste is dan weer (ongeveer) hetzelfde als corduroy.

Velours van Jan Sikkes

Chique effen velours in de mooiste kleuren of een velours met stretch en een prachtige klassieke bloemenprint. Bij Jan Sikkes hebben alle soorten velours en fluweel die je kunt bedenken. En wat dacht je van de enorm populaire ribfluweel/corduroy? Bekijk onze collectie online, check direct de voorraad en ga naar jouw Jan Sikkes om de stof te scoren.

Vind jouw Jan Sikkes

Waarvoor gebruik je velours?

De lichtere fluwelen stoffen kun je heel goed gebruiken voor kledingstukken die een chique uitstraling moeten hebben. Hierbij is een fluweel met stretch het handigste en meest comfortabel. Denk aan jurken, rokken en vestjes. De iets dikkere velours wordt veelzijdiger gebruikt, zoals kostuums of ter decoratie. De echt stevige velours zijn geschikt voor het bekleden van meubels of als gordijn. Velours geeft ook in je interieur een chique uitstraling door de glanzende eigenschap. En wat is een gezellige woonkamer zonder een knuffelbare plaid? Ook hier is velours of fluweel zeer geschikt voor.

Inspiratie nodig?

Geen probleem, wij maken regelmatig leuke video’s waarin we de leukste dingen maken. Ook handig: we laten stap voor stap zien wat je moet doen, zodat jij in een handomdraai je eigen exemplaar maakt. Ook houden we de trends nauw in de gaten en hiermee houden we je graag op de hoogte. Bekijk onze video’s hier en lees onze inspirerende blogs hier.