Tule

Tule is verkrijgbaar van heel fijn gaas tot jute-achtig. Grote kans dat jij het associeert met bruids- en avondmode en dat is niet zo gek. De mooiste soepele voiles worden ervan gemaakt en ook onderrokken krijgen volume door een weelderige laag tule. De stof is bovendien erg geschikt als hobbymateriaal. Heb jij bijvoorbeeld al eens zo’n leuke tule pompom gemaakt?!

Bekijk hieronder onze collectie tule en controleer direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor jouw project

Vind de mooiste tule

fabric
modestoffen Onze collectie tule
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat is het voor stof?

Tule komt van oorsprong uit Frankrijk en dankt haar naam aan de plaats waar het gemaakt werd: Tulle. Dit stadje was vroeger namelijk het centrum van de tuleproductie. Inmiddels wordt tule over de hele wereld gemaakt en is de term ‘tule’ bekender van de stof dan van het gelijknamige stadje.

Tule is een open weefsel met een honinggraatachtige structuur. Het wordt vaak gebruikt voor feestkleding, maar ook om volume te creëren onder bijvoorbeeld rokken. Denk aan ballerinarokjes en de vintage petticoats uit de jaren 60. Tule is lekker stug en kan door middel van laagjes en plooien al snel een pompeus volume creëren. Er bestaat ook soepele en zelfs enigszins rekbare tule; genoeg om met deze veelzijdige stof alle kanten op te kunnen.

Tule van Jan Sikkes

Van grove effen tule tot heel fijne exemplaren in de mooiste kleuren; bij Jan Sikkes hebben we een ruim aanbod tule. Combineer onze tules met andere stoffen, zoals linnen, katoen, een mooie stretchstof of stoere denim en maak de mooiste creaties. Vind de tule die jij zoekt op onze site, bekijk de voorraad en scoor de stof in jouw Jan Sikkes.

Verwar tule trouwens niet met kant. In de basis lijkt het erg op elkaar, maar kant heeft toch hele andere verschijningsvormen en is vaker voorzien van geborduurde dessins.

Bekijk onze kanten stoffen

Wat maak ik van tule?

Deze lichte, stugge stof kan verschillende soorten versieringen hebben, zoals parels, pailletten en/of glitters. Je kunt dit gebruiken voor feestkleding, ter decoratie van tassen of voor een ander creatief project. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan onze leuke DIY video’s en lees onze blogs waarin we de leukste tips en trends beschrijven.

Hoe werk ik ermee?

Hoe mooi het er ook uitziet, tule is niet de meest eenvoudige stof om mee te werken. Maar laat dat je niet weerhouden! Gebruik in ieder geval een fijne naald met afgeronde punt wanneer je werkt met fijne tule. De stof heeft ook een handig voordeel; het rafelt niet uit waardoor je dan eigenlijk ook niet hoeft om te zomen. Toch kun je hier wel voor kiezen, omdat afgewerkte tule er net even wat mooier uitziet. Dit kun je doen met mooi glanzend biaisband of vrolijk sierband met franjes. Bekijk een deel van ons assortiment fournituren op onze website en bekijk ons enorm brede aanbod in onze tien winkels.