Tricot

Misschien is het wel de meestgebruikte stof onder onze klanten; tricot/jersey. Dat komt doordat de rekbare eigenschap de stof ideaal maakt voor het maken van tops, leggings, jurken, kinderkleding, etc. Om direct alles helder te hebben: in het Engels hebben we het over ‘jersey’, terwijl in het Frans ‘tricot’ wordt gezegd, maar beide keren bedoelen we een gebreide stof. De term zegt dus nog niet zoveel over de grondstof, maar des te meer over de maakwijze.

Bekijk hieronder onze collectie tricots en controleer direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw favoriete tricot

tissue
modestoffen Onze collectie tricot
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Verschillende soorten tricot

Katoen tricot
Wanneer je het hebt over ‘gewone’ tricot of jersey, dan bedoel je deze stof. Vaak heeft de stof een klein aandeel elastaan wat het rekbaar maakt of is het een blend met bijv. polyester.

Viscosetricot
Op het oog vergelijkbaar met de katoen tricot, maar deze stof is iets zachter en dunner. Viscose is geen synthetische ‘zweetstof’ zoals velen denken, omdat het een natuurlijke oorsprong heeft. Je kunt het goed gebruiken voor blouses, shirts en andere bovenkleding die soepel moet vallen.

Interlock of dubbeltricot
De naam zegt het al, deze stof is wat dikker doordat er twee stoffen aan elkaar gebreid zijn. Hierdoor is de stof heerlijk warm en heeft het soms twee verschillende zijden.

Punta di roma
Een ietwat dikkere jersey die bekend staat om de eigenschap dat het niet kreukt. De twee zijden hebben gelijke steken waaraan de stof te herkennen is.

French terry
French terry is dikker dan gewone tricot en dunner dan jogging. De stof is te herkennen aan de kleine lusjes aan de achterzijde van de stof.

Jogging
Net zo soepel als french terry, maar het verschil zit hem weer in de achterzijde: deze is pluizig. Hierdoor is de stof heerlijk zacht om te dragen en het is dan ook niet voor niets dat we het gebruiken voor comfortabele vrijetijdskleding (de welbekende joggingbroek). De dunnere variant van jogging noemen we zomerjogging en is qua dikte weer vergelijkbaar met french terry. En een stof die erg op jogging lijkt, is alpen fleece; een soort jogging met aan de achterkant fleece.

Tricot van Jan Sikkes

Onze tricotstoffen zijn van hoge kwaliteit en hebben de mooiste kleuren en prints. Vind jouw favoriete tricot online en koop de juiste afmeting in één van onze tien winkels. Kijk snel waar jouw dichtstbijzijnde Jan Sikkes zit.

Vind jouw Jan Sikkes