Softshell

Het zit al in de naam, softshell is een soepele stof met zachte fleece aan de binnenkant. De gladde buitenkant beschermt als een schild tegen vocht en wind en deze eigenschappen maken het heel geschikt voor jassen. Perfect om in het voor- of najaar te dragen. De stof is niet te dik voor het voorjaar en is waterafstotend (niet te verwarren met waterdicht) en dus handig tijdens een milde najaarsbui.

Bekijk een aantal van onze softshells hieronder, check de voorraad per winkel en scoor de stof in jouw Jan Sikkes. We hebben nog meer softshells in onze winkels. Het complete aanbod bekijk je daar.

Stoffen voor ieder project

Vind de perfecte softshell

fabric
modestoffen Een aantal van onze softshells
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer softshells dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Naaien met softshell

Softshell is een prettige stof om mee te werken. De stof rafelt niet en glijdt goed onder het voetje door. Je kunt de randen afwerken met een locksteek of afzetten met biaisband. Een ander groot voordeel van softshell is dat aan de achterkant fleece zit. Je hoeft je jas dus niet meer te voeren als je dat niet wilt. De fleece voelt lekker zacht aan en geeft je jas een dubbele laag.

Tips:

  • Gebruik liever geen spelden, maar clips (bij ons verkrijgbaar). Zo voorkom je onnodig gaatjes in de stof.
  • Softshell hoef je niet vaak te wassen. Een vlek op de buitenkant veeg je eenvoudig schoon met een vochtige doek. Wil je toch wassen, doe dit dan op 30 graden fijne was. Stop het niet in de droger, maar droog op de lijn.
  • De stof wordt dik als je meerdere lagen op elkaar hebt (bij een zak of ritsbescherming). Voorkom dikke naden door te combineren met een dunnere stof. 

Waterafstotend

Softshell heeft een handige eigenschap: het is waterafstotend. Bij een regenbui dringen de eerste waterdruppels de vezels niet binnen, maar je zult merken dat ze erop blijven liggen of eraf rollen. Maar let op! Waterafstotend betekent niet waterdicht! Na enige tijd krijgen de druppels toch vat op de stof en voel je enige nattigheid. Handig voor een milde, kortdurende regenbui dus. 

Onthoud dat een stiksel gaatjes maakt in de stof en op deze plekken kan vocht wat makkelijker binnendringen. Gebruik dus niet een dikke naald, maar een normale (90 of 100). De rits in je jas kun je beschermen tegen de regen met een flap ervoor.