Quiltstof

De mooiste combinaties maken met leuke stoffen. Samen vormen ze een lekker warme plaid, mooie kussenhoes of bijvoorbeeld een zacht boxkleed. Mooie soepele katoenen stoffen zijn het meest geschikt voor jouw quiltproject. Ook is een quilt het perfecte project wanneer je restjes stof wilt opmaken.

Bekijk hieronder onze collectie katoenen  die geschikt zijn om mee te quilten, check de voorraad en shop de stof in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder quiltproject

Vind jouw favoriete quiltstoffen

tissue
modestoffen Onze collectie quiltstoffen
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Quilten voor beginners

Denk jij bij het woord ‘quilt’ eerder aan een schotse rok dan aan een vrolijk wand- of boxkleed? Dan heb jij vast nog nooit gequilt. En dat is helemaal niet erg, want dan is het des te leuker wanneer je dit ontdekt! Quilten is al eeuwenoud en werd vroeger gedaan om stofrestanten te hergebruiken. In die tijd was stof een duur en schaars artikel, waardoor weggooien echt geen optie was (en ook nu vinden we dat stiekem heel zonde!).

De oude lapjes knip je in een gewenste vorm (in de basis vaak vierkant) en stik je aan elkaar. Je krijgt een soort lapjesdeken die je vervolgens vult met fiberfill. Je kunt je creatie gebruiken als wand- of boxkleed, warme plaid of -een kleinere variant- een leuke kussenhoes. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Tips voor het kiezen van jouw quiltstoffen:

  • Kies een kleurenpallet en een thema (optioneel);
  • Wissel drukke dessins af met rustige (effen) stoffen;
  • Stoffen met stipjes, streepjes of een ander rustig dessin combineren goed met veel andere stoffen;
  • Leg de lapjes eerst in de juiste positie voordat je ze vastnaait. Je kunt dan nog schuiven.

De juiste vulling

Jouw quilt heeft natuurlijk ook een vulling nodig. Welke je hiervoor moet kiezen, hangt af van het type quilt. Maak je bijvoorbeeld een boxkleed, dan is het handig dat deze uitwasbaar en lekker stevig is. Een mooi decoratief wandkleed heeft dan weer een wat dunnere vulling nodig die niet te zwaar is en een plaid moet soepel zijn. Ook voor deze verschillende vullingen en andere quiltbenodigdheden ben je bij ons aan het juiste adres.

Quiltstoffen van Jan Sikkes

We hebben een kleine collectie losse quiltlapjes, maar veel breder is ons aanbod zachte, soepele poplins met de leukste printjes. Bij Jan Sikkes hebben we er stapels van! We kopen vaak stoffen in series in, waardoor we dezelfde printjes in meerdere kleurvarianten hebben. Hierdoor kun je de mooiste quiltcombinaties maken. Bekijk online ons aanbod, check de voorraad per winkel en bezoek jouw Jan Sikkes om de perfecte quiltstof te scoren.

Vind jouw Jan Sikkes

Inspiratie gezocht?

Soms is de creativiteit een beetje op; daar heeft iedereen wel eens last van. Maar daar gaan we je bij helpen! Wij hebben onze leukste creatieve projecten stap voor stap vastgelegd in leuke DIY's en houden je up-to-date met blogs waarin we trends, tips en handige trucjes beschrijven. Zo vullen we jouw hoofd met de leukste ideeën en kun je weer vlug terug achter de naaimachine!