Linnen

Zoek je een geschikte stof voor warme zomerdagen en -nachten? Ga dan voor natuurlijk linnen! Deze stof is erg populair voor zwierige jurkjes, casual blouses en zomerse pantalons. Dat komt doordat linnen makkelijk vocht opneemt en hierdoor erg verkoelend werkt. Deze eigenschappen maken de stof bovendien erg geschikt voor bedden- en linnengoed.

Bekijk hieronder onze collectie linnen en linnenblends en check direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw perfecte linnen

fabric
modestoffen Onze collectie linnen
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat is linnen?

Linnen is een echt natuurproduct. Het weefsel is gemaakt van vlas dat veelal wordt verbouwd in Nederland, België en Frankrijk. Kenmerkend voor een linnen weefsel is het onregelmatige uiterlijk; sommige draden zijn dikker dan de anderen en onder andere hierdoor krijgt een linnen kledingstuk een casual uiterlijk.

Van origine heeft vlas een groene kleur, maar wanneer het droogt, krijgt het een houtige bruine kleur. Ongekleurd linnen heeft dus een wat donkere ecru-achtige kleur. Vaak wordt linnen gebleekt en vervolgens geverfd in een kleur naar keuze. Hierdoor is deze stof verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

Dit op en top natuurproduct is van zichzelf vrij stevig en stug. Hierdoor kreukt linnen makkelijk, maar dat is in sommige gevallen helemaal niet erg; het kan een kledingstuk een erg mooie casual look geven. Strijken is in zo’n geval dus niet eens nodig. Wil je zo weinig mogelijk kreuken? Kies dan een laag toerental bij het wassen en strijk de nog licht vochtige stof met de achterzijde naar boven.

Bovendien neemt linnen goed vocht op en het droogt ook redelijk snel. Hierdoor is het een koele stof om te dragen in de zomermaanden en wordt het gebruikt voor bijvoorbeeld theedoeken, tafellinnen (nu snap je gelijk waar die naam vandaan komt) en beddengoed.

Linnen van Jan Sikkes

Zoals je van ons gewend bent, hebben we enorm veel keuze in linnen. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het, of iets wat erop lijkt. Van bedrukt linnen met een mooie print tot een ongeverfde variant in tientallen kwaliteiten. Bekijk ook eens onze linnen gordijnen en meubelstoffen.

Vind jouw Jan Sikkes

Haal linnen in huis

Naast kleding wordt linnen ook veel gebruikt in het interieur. Vooral in woningen met de landelijke, romantische of Scandinavische stijl is linnen een populaire stof. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen van linnen, al dan niet met een gekreukt uiterlijk. En wat dacht je van linnen meubels of bekleding? De sterke en stugge eigenschap van de stof is hier erg welkom; het zorgt ervoor dat bekleding slijtvast is en dus lang mooi blijft.