Kunstleer

Leer is erg populair en dat komt door de specifieke eigenschappen van de stof. Het heeft meestal een glad oppervlak waardoor het vuil goed tegenhoudt, het heeft een stoer uiterlijk en de stof is stevig en soepel tegelijk. Hierdoor kun je het overal voor gebruiken: van het bekleden van een oude stoel tot het maken van een stoer jack en van een nieuw interieur van je auto tot een hippe schoudertas.

Bekijk hieronder onze collectie kunstleer en check direct de voorraad per winkel. Shop de stof snel in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw favoriete kunstleer

skin
modestoffen Onze collectie kunstleer
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Skai, imitatieleer, kunstleer, suède?

Ingewikkeld en verwarrend al die termen. Maar gelukkig bedoelen we met alle termen bijna hetzelfde product. Skai is een merknaam voor kunstleer, waardoor je het vaak door elkaar hoort. En ja, ook suède en suèdine zijn zachte en soepele varianten van (kunst-) leer.

Echt leer is een materiaal gemaakt van dierenhuid, maar bij Jan Sikkes bieden we uitsluitend kunstleer aan. Bij de totstandkoming van kunstleer komen geen dieren te pas, maar wordt vaak een mix van PVC en polyurethaan gebruikt. Hierdoor is kunstleer niet alleen diervriendelijker, maar ook veel betaalbaarder dan echt leer en kunnen we de prijzen lekker laag houden.

Waar gebruik je kunstleer voor?

Tsja, dat kan echt overal voor zijn. Kijk maar eens om je heen; overal zie je leer! De stof komt voor in zoveel vormen, dat je het ook echt overal voor kunt gebruiken. Soepel kunstleer werkt erg prettig bij het bekleden van allerlei meubels en je kunt er stoere tassen van maken. Denk ook aan autostoelen, de bekleding van je caravan en ga zo maar door. Kunstleer heeft een stoer uiterlijk, waardoor je die oude stoel van je oma snel een trendy make-over geeft. Wil je dit overlaten aan professionals? In Atelier Sikkes kunnen we (bijna) alles!

Meer over Atelier Sikkes

Kunstleer van Jan Sikkes

Laten we leer vooral in de kleding niet vergeten! De nepleren broek en legging hebben een flinke comeback gemaakt en dat geldt ook voor het leren jack. Die laatste zie je overigens niet alleen in doorsnee zwart, maar juist in de mooiste kleuren.

Bij kunstleer denk je vast en zeker aan de kleuren beige, bruin en zwart. Vrij logisch, want in die kleuren zie je het vaak terugkomen in bijvoorbeeld schoenen, tassen en jacks. Naast deze gangbare kleuren hebben we bij Jan Sikkes nog veel meer kleuren kunstleer. Bovendien hebben we veel variatie in het oppervlak; van een typisch lederen structuur tot heel glad, zachte en soepele suèdine en zelfs kunstleer met snakeskin-dessin. Bekijk snel ons aanbod kunstleer en ga naar jouw Jan Sikkes-winkel voor ons gehele assortiment.