Kunstleer

Kunstleer is erg populair en dat komt door de specifieke eigenschappen van de stof. Het heeft meestal een glad oppervlak waardoor het vuil goed tegenhoudt, het heeft een stoer uiterlijk en de stof is stevig en soepel tegelijk. Er is kunstleer dat je gebruikt voor mode, maar er is ook een steviger variant om meubels mee te bekeden. Stevig kunstleer kun je bovendien gebruiken voor bijv. tassen.

Bekijk hieronder onze collectie kunstleren modestoffen en check direct de voorraad per winkel. Shop de stof snel in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor ieder project

Vind jouw favoriete kunstleer

skin
modestoffen Onze collectie kunstleer
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Skai, imitatieleer, kunstleer, suède?

Ingewikkeld en verwarrend al die termen. Maar gelukkig bedoelen we met alle termen bijna hetzelfde product. Skai is een merknaam voor kunstleer, waardoor je het vaak door elkaar hoort. Suède is een zacht leer en suèdine is de kunstleer variant daarop. 

Echt leer is een materiaal gemaakt van dierenhuid, maar bij Jan Sikkes bieden we in principe alleen kunstleer aan. Bij de totstandkoming van kunstleer komen geen dieren te pas, maar wordt vaak een mix van PVC en polyurethaan gebruikt. Hierdoor is kunstleer diervriendelijker en dat voelt wel zo prettig. Bovendien is kunstleer veel betaalbaarder dan echt leer en daardoor kunnen we de prijzen lekker laag houden. Om die reden zul je dus ook geen suède bij ons aantreffen, maar wel suèdine.

Het kan zijn dat je heel af en toe wel leer in ons assortiment ziet. Er komen heel soms restpartijen bij ons langs waardoor het kan zijn dat er echt leer tussen zit. Dit is echt uitzondering, we houden het liever bij kunstleer.

Waar gebruik je kunstleer voor?

Tsja, dat kan echt overal voor zijn. Kijk maar eens om je heen; overal zie je leer! De stof komt voor in zoveel vormen, dat je het ook echt overal voor kunt gebruiken. Soepel kunstleer werkt erg prettig bij het bekleden van allerlei meubels en je kunt er stoere tassen van maken. Denk ook aan autostoelen, de bekleding van je caravan en ga zo maar door. Kunstleer heeft een stoer uiterlijk, waardoor je die oude stoel van je oma snel een trendy make-over geeft. Wil je dit overlaten aan professionals? In Atelier Sikkes kunnen we (bijna) alles!

Meer over Atelier Sikkes

Kunstleer van Jan Sikkes

Laten we leer vooral in de kleding niet vergeten! De nepleren broek en legging hebben een flinke comeback gemaakt en dat geldt ook voor het leren jack. Die laatste zie je overigens niet alleen in doorsnee zwart, maar juist in de mooiste kleuren.

Bij kunstleer denk je vast en zeker aan de kleuren beige, bruin en zwart. Vrij logisch, want in die kleuren zie je het vaak terugkomen in bijvoorbeeld schoenen, tassen en jacks. Naast deze gangbare kleuren hebben we bij Jan Sikkes nog veel meer kleuren kunstleer. Bovendien hebben we veel variatie in het oppervlak; van een typisch lederen structuur tot heel glad, zachte en soepele suèdine en zelfs kunstleer met snakeskin-dessin. Bekijk snel ons aanbod kunstleer en ga naar jouw Jan Sikkes-winkel voor ons gehele assortiment.