Kinderstoffen

Oké, naaien voor jezelf is hartstikke leuk, maar laten we eerlijk zijn, wat is nou leuker dan naaien voor een mini versie van jezelf (of van iemand anders)?! Met kinderkleding en -accessoires kun je helemaal losgaan. Geen printje is te gek, geen combinatie verkeerd. Als je alleen die stapels kinderstoffen bij elkaar ziet, wordt je al vrolijk, toch?

Bekijk hieronder onze kinderstoffen en check direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

De populairste babystoffen:

Populaire kinderstoffen

Omdat fabrikanten steeds meer kunnen, maken ze ook steeds leukere stoffen. Nog zachter, nog mooier afgewerkt en nog helderdere kleuren. Super zachte badstof kan bedrukt worden, net als wafelstof en het populaire hydrofiel/mousseline. En daar noemen we direct de drie populairste babystoffen. Je hoeft maar te googlen op ‘babystoffen’ en je ziet voornamelijk afbeeldingen van aankleedkussens van wafelstof, dekentjes van zachte minky- of wellness-fleece en schattige pakjes van hydrofielstof.

 

Tricot
Kinderkleding naai je eenvoudig van stoffen met wat rek. Dat verhoogt het draagcomfort en je kindje kan gemakkelijk bewegen. Tricotstoffen, french-terry en joggingstoffen zijn hier super geschikt voor. Het zijn veelvoorkomende stoffen waar we een enorme collectie van hebben. Leuke bloemenprints, subtiele stipjes of sterretjes of juist opvallend met goudglitter. Niets is te gek, de keuze is echt reuze!

Bekijk hier onze collectie tricots.

Poplinkatoen
Naast stretchstoffen is geweven poplinkatoen een goede basic stof. Hiermee maak je creaties waar geen rek in hoeft te zitten, zoals dekentjes en hoezen. Deze basicstoffen zijn vaak erg voordelig in de prijs, omdat ze snel en eenvoudig gemaakt worden. Ze zijn er in verschillende diktes en met mooie prints en ze combineren erg leuk met een effen gekleurde wafel- of fleecestof.

Bekijk hier onze collectie katoen.

Paneelstoffen
Toe aan wat anders? Gebruik eens een paneelstof. Deze stoffen hebben om de zoveel meter een repeterende afbeelding. Zo’n gedeelte noemen we een paneel en deze koop je dus in een vaste afmeting (hangt af van de grootte van het paneel).

Binnen een paneel kunnen weer verschillende afbeeldingen of patronen voorkomen, zodat je kunt kiezen waarvoor je elk stuk gebruikt. Zo kan het voorpand van een t-shirt een afbeelding van een paard hebben en de mouwen kleine hoefijzertjes. De afbeeldingen matchen altijd qua thema en kleur, waardoor je prachtige kleding maakt.

Onze panelen zijn bijna altijd tricot, maar we hebben ook poplinkatoenen panelen. Let er altijd op hoe groot je paneel moet zijn en of de stof past bij het patroon dat je wilt gebruiken.

Kinderstoffen kopen

Je merkt het al; als je een mooie kinderstof zoekt, kun je bij ons helemaal losgaan. Bekijk ons assortiment kinderstoffen alvast online, kies jouw favoriet en check direct de voorraad per winkel. In jouw Jan Sikkes scoor je vervolgens de kinderstof naar jouw wens en kun je direct aan de slag met je project.

Vind jouw Jan Sikkes