Kant

Kant associeer je vast en zeker met bruids- en avondmode en lingerie. Maar als je om je heen kijkt, zie je deze vrouwelijke stof nog veel vaker voorbijkomen, bijvoorbeeld ter decoratie van tops, als bijzonder detail van een tas of in een elegant vestje. Het maakt een outfit speciaal en geeft een vrouwelijke touch.

Een aantal kanten stoffen vind je al hieronder, maar de complete collectie bekijk je in jouw Jan Sikkes.

tissue
modestoffen Onze kanten stoffen
Toon meer producten

Vrouwelijk en klassiek

Kant kenmerkt zich door het opengewerkte motief. In grote hoeveelheden komt de stof vooral voor als bruids- en avondkleding en kleine kanten details kunnen een casual top of trui specialer maken. De stof wordt vooral gebruikt in vrouwenkleding en men associeert het dan ook met vrouwelijkheid en een chique klassieke look.

Om de stof te maken worden verschillende materialen gebruikt. Zo zijn er kanten stoffen van katoen of zijde, maar ook het iets goedkopere polyester. Kant is een breisel en kan de mooiste patronen bevatten. Hoe complexer het breisel, hoe specialer het motief! Een voorbeeld van een ingewikkeld kettingbreisel is Raschel kant. Deze stof wordt veel gebruikt voor lingerie.

Tule

Verwar kant trouwens niet met tule. In de basis lijken deze stoffen erg op elkaar, maar toch hebben ze ieder andere eigenschappen. Tule wordt vaker gebruikt om volume te creeren en is stugger dan kant. Bovendien heeft kant meestal ingeweven motieven, waar versierde tule alleen toevoegingen als pailetten, glitters of parels bevat. Bekijk hier ons aanbod tule.

Kant van Jan Sikkes

Kant komt voor in verschillende hoedanigheden. Zo hebben we bij Jan Sikkes kant met en zonder stretch en heel fijne tot zeer grove varianten. Kant typeert zich doordat het de mooiste versieringen bevat. Mooie bloemenmotieven zijn de klassieke en meest bekende voorbeelden, maar we hebben ook kant met wat modernere motieven en ingeweven vormen. Bekijk ons assortiment online, check de voorraad per winkel en ga naar jouw Jan Sikkes om de stof te scoren.

Vind jouw Jan Sikkes

Hoe gebruik ik het?

Wees spaarzaam met kant en maak de juiste keuzes. Een combinatie van teveel kanten stoffen kan helaas snel ‘too much’ zijn en dat is zonde van je creatie. Een stoere look creëer je met zwart kant in combinatie met andere matte stoffen.

Wanneer je kant gebruikt voor jouw project, wees dan extra voorzichtig bij het knippen, zodat de stof niet beschadigt. Gebruik bijvoorbeeld klemmetjes in plaats van naalden om de patroondelen op hun plek te houden. Deze klemmetjes kun je uiteraard vinden bij jouw Jan Sikkes-winkel.