Imitatiebont

De luxe en warme uitstraling van een bontjas zonder dat het ten koste gaat van een dier? Dat kan met imitatiebont. Deze diervriendelijke variant is enorm zacht en warm en is nauwelijks te onderscheiden van de echte variant. Bij Jan Sikkes hebben we daarom uitsluitend imitatiebont in ons assortiment. Ga jij voor een mooie harige bont of voor een knuffelbare teddy?

Bekijk hieronder onze collectie imitatiebont en check direct de voorraad in jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor jouw project

Vind het bont dat bij jou past

fabric
modestoffen Onze collectie imitatiebont
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Imitatie is beter

En dat zeggen we niet zomaar! De voordelen van imitatiebont ten opzichte van de echte variant stapelen zich op. Naast het feit dat imitatiebont overduidelijk diervriendelijker is, is het ook nog eens veel voordeliger. Het productieproces van de namaakvariant is eenvoudiger en mede daardoor goedkoper. Daar komt bij dat echte bontstoffen een nare geur krijgen wanneer ze nat worden. Met imitatiebont heb je hier geen last van, maar als je jouw stof toch een keer wilt wassen, is dat mogelijk. Een echte bontjas kun je niet wassen.

Maar waar wordt imitatiebont dan wél van gemaakt? Vaak is het een combinatie van verschillende grondstoffen, denk aan polyester en acryl. De stoffen kunnen verschillende nabewerkingen ondergaan, waardoor de stof een mooie kleur of bijzonder motief krijgt. Stoffabrikanten kunnen tegenwoordig zoveel, dat je het bijna niet van echt bont kunt onderscheiden. Hoe fijn is dat?

Imitatiebont van Jan Sikkes

Wanneer we bij Jan Sikkes spreken over ‘bont’, dan hebben we het uitsluitend over imitatiebont. Wij kiezen ervoor om geen echt bont te verkopen en hiermee onnodig dierenleed te voorkomen. Zo kun jij toch genieten van die heerlijk winterse stoffen zonder er een schuldgevoel aan over te houden. En denk je dat imitatiebont niet lijkt op een echte dierenvacht? Bekijk dan snel ons aanbod en laat je verrassen in jouw Jan Sikkes.

Vind jouw Jan Sikkes

Bonte ideeën

Het meest bekende kledingstuk van bont is natuurlijk de bontjas. De stof is hier uitermate geschikt voor, omdat het vaak gevoerd is met een binnenkant van imitatieleer en hierdoor goed isoleert. De meest strenge winters kun je dus op je gemak trotseren met een jas van imitatiebont. Let hierbij op dat je de stof positioneert met de haren naar beneden.

Bont wordt op nog veel meer manieren verwerkt. Maak een mooie stijlvolle gilet, winterse sjaal of comfortabele hoofdband. Maar waarom zou je bont alleen gebruiken voor het maken van kleding? Omdat de stof zo knuffelbaar is, kun je erg goed bonten kussens, poeven en zelfs een warme beddensprei maken.