Decostoffen

Soms heb je stoffen nodig die wat steviger zijn dan een ‘gewone’ modestof. Wanneer je bijvoorbeeld een stoere tas wilt maken, opbergmandjes of de zitting van een poef wilt bekleden. Voor die projecten kun je onze decostoffen gebruiken. Ze zijn een stuk steviger dan modestoffen en minder stug dan meubelstoffen. Kortom: ideaal om de leukste projecten mee te maken!

Bekijk een deel van onze collectie decostoffen hieronder, vind jouw favoriet en controleer direct de voorraad ervan in jouw Jan Sikkes. Zo sta je in de winkel nooit voor verrassingen.

Stoffen voor jouw project

De meest uiteenlopende decostoffen

fabric
modestoffen Onze collectie decostoffen
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Decostoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat zijn decostoffen?

Stoffen om mee te decoreren zijn steviger dan modestoffen, maar minder stug dan meubelstoffen. De stevigheid komt bij decostoffen goed van pas wanneer je bijvoorbeeld een stevige tas wilt maken of een hoes voor kussens op je bank. 

Tussen onze decostoffen zie je veel ‘jacquards’ en ‘gobelins’ terugkomen. De garens van beide stofsoorten zijn geverfd voordat ze ingeweven zijn. Hierdoor hebben deze stoffen erg mooie en duidelijke dessins. Door de garens op een bepaalde manier in te weven, ontstaat er een dessin. Draai je de stof om, dan zie je dat de achterkant in feite een negatief van de voorkant is. De vele garens geven de stof stevigheid; een ingenieuze maakwijze dus!

Werken met decostoffen

Die stevigheid is erg handig voor het eindresultaat, maar vraagt wel om een paar tips wanneer je ermee gaat werken. Kies voor een naald die geschikt is voor dikke stoffen. Onze medewerkers kunnen je hierin adviseren.

Omdat veel decostoffen aan de achterkant hun garens laten zien, vooral bij gobelins, kun je ervoor kiezen om de stof te voeren met bijv. poplin-katoen. Dat is wel zo netjes wanneer de achterkant van je stof zichtbaar blijft, bijvoorbeeld bij tassen. 

Poplin-katoen bekijken

Dunne stoffen verstevigen

Heb je een leuke modestof gezien waarmee je een tas, mandje of ander decoproject wilt maken? Kies er dan voor om je stof te verstevigen met vlieseline of het nog dikkere decovil. Dit materiaal strijk je op de stof waardoor het extra stevigheid krijgt. Ideaal als vervanger van decostoffen! 

Verstevigingsstoffen vind je uiteraard in alle soorten en diktes in onze winkels.