Corduroy

Waar we een paar jaar geleden corduroy alleen nog associeerden met de jaren 70, is de ribstof nu terug van weggeweest. Je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet corduroy overal. Broeken, jasjes, tassen en daar houdt het niet op: ook in de meubelwereld heeft de stof terrein gewonnen. Zo zie je stoelen en banken steeds vaker bekleed met de ribstof of gebruik je eenvoudig een corduroy kussen om je interieur een trendy impuls te geven.

Bekijk onze collectie corduroy hieronder, vind jouw favoriet online en check direct de voorraad per winkel. Scoor de stof in jouw Jan Sikkes en creëer de mooiste kledingstukken.

Zoek je corduroy met stretch? Bekijk dan ook eens onze collectie velours en feeststoffen.

Stoffen voor jouw project

Vind de mooiste corduroys

fabric
modestoffen Onze collectie corduroy
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat is corduroy?

Corduroy is een type ribstof of ribfluweel. Als je heel goed naar deze stof kijkt, zie je een weefsel met afgeschoren lusjes. Hierdoor is er een soort pooloppervlak ontstaan, zoals bij een velours of fluweel.

Ribfluweel is een fluweel met lengteribbels. We onderscheiden meerdere soorten ribfluweel door te kijken naar het aantal ribbels per centimeter. Een hele fijne ribfluweel met 25 tot 40 ribbels per 10 cm heet heel toepasselijk ‘babyroy’. Een iets grovere variant is de ‘tinneroy’ en nog iets grover is de welbekende ‘corduroy’. De meest grove variant is de ‘Manchester’ met minder dan 10 ribbels per 10 cm. Die laatste zie je dan weer vaker in de meubel- en gordijnwereld.

Corduroy van Jan Sikkes

Alle mogelijke ribstoffen kun je vinden in ons assortiment. Reguliere corduroy hebben we in ontelbare kleuren en ook elastische varianten zijn bij ons volop verkrijgbaar. Een fijne ribstof (babyrib) komt ook regelmatig voor met een leuk dessin. Je merkt het al; je kunt veel kanten op met ribstof. Bekijk online ons assortiment, kies jouw favoriet, check de voorraad per winkel en scoor ‘m in jouw Jan Sikkes.

Vind jouw Jan Sikkes

Eigenschappen van ribstoffen

Naast het stoere en vintage uiterlijk is ribstof ook nog eens enorm sterk en stevig. Het wordt gezien als een robuuste en duurzame stof, omdat het dus goed tegen een stootje kan. Om deze reden wordt het ook veel als meubelstof gebruikt. Het pooloppervlak van de stof voelt heerlijk zacht aan en hierdoor heeft het een aangenaam draagcomfort wanneer je het gebruikt om kleding van te maken.

Corduroy gekocht en nu?

De mogelijkheden van corduroy zijn eindeloos! Je kunt met deze stevige stof je eigen hippe rok, jasje of blazer maken. Ook is deze stof door de sterke eigenschap heel geschikt voor het maken van tassen, het bekleden van meubels of zelfs als gordijn. Bekijk onze DIY-video’s voor leuke inspiratie en handige tips bij het verwerken van diverse stoffen.