Chiffon

Met chiffon kun je alle kanten op. De stof is erg fijn en valt soepel, waardoor je een kledingstuk al gauw een vrouwelijke en elegante uitstraling geeft. Met halftransparante chiffon kun je prachtige details aanbrengen of complete outfits maken. Combineer met een niet-transparante stof om het chiffon extra op te laten vallen.

Bekijk onze collectie chiffon hieronder, vind jouw favoriet online en check direct de voorraad per winkel. Scoor de stof in jouw Jan Sikkes en creëer de mooiste kledingstukken.

Stoffen voor ieder project

Vind de mooiste chiffon

dress
modestoffen Onze collectie chiffon
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat is chiffon?

De stof kan gemaakt zijn van verschillende grondstoffen, maar is altijd licht, luchtig en geweven in een taftbinding. Luxe chiffon wordt gemaakt van zijde, maar viscose en polyester zijn goedkopere varianten. Bovendien maken deze grondstoffen de stof duurzamer. Wat ze gemeen hebben, is dat de draden erg fijn zijn, waardoor de stof het typerende uiterlijk en eigenschappen krijgt. Soms noemt men chiffon ook wel voile, maar hiermee wordt vaak dezelfde stof bedoeld. Er is effen chiffon, maar nog specialer zijn de bedrukte varianten. Ook kunnen ze versierd zijn met flockprint of glitters, waardoor deze stoffen erg populair zijn om kostuums, avondkleding en bruidsmode van te maken.

Er zijn veel andere (transparante) stoffen die lijken op chiffon. Denk maar eens aan organza, crêpe, taft en tule. Ook stoffen in satijnbinding hebben wat weg van de net zo soepelvallende chiffon. Toch zijn deze stoffen echt anders dan chiffon, doordat ze minder zacht en soepel zijn.

Chiffon gebruiken

Deze fijne stof is voor de gevorderde naai(st)er. De stof kan makkelijk verschuiven, omdat het glad en licht is en als je niet het juiste materiaal gebruikt, beschadig je de stof snel. Bereid je dus goed voor als je gaat werken met chiffon. Kies een hele fijne machinenaald en fijn garen.

Chiffon rafelt makkelijk, dus neem de tijd om de randen goed af te werken. Een lockmachine is hiervoor je beste vriend, maar een overlocksteek- of zigzagsteek is geen slecht alternatief.

Avondkleding naaien

In feestelijke kleding zie je vaak chiffon terugkomen. Je kunt kiezen voor een soort overlay (bovenste stoflaag) of voor kleine details waardoor een japon een elegante uitstraling krijgt. Heb je jouw creatie klaar? Maak van een restje chiffon een mooie shawl of strik. Vergeet hierbij niet om de randen af te werken, want deze stof rafelt makkelijk.

Chiffon kopen

De mooiste chiffon koop je natuurlijk bij jouw Jan Sikkes. Bij ons heb je ruime keuze uit bedrukte of effen chiffon, transparant of niet-transparant en gemaakt van verschillende grondstoffen. Combineer chiffon met een mooi bandje of vrouwelijk kant voor een perfecte afwerking.