Broderie

Zoek je een stof waarmee je je outfit nèt even anders maakt? Kies dan voor een stof met broderie. Deze stoffen, vaak dunne, soepele katoenen, zijn opengewerkt en hebben een borduursel. Hiermee maak je prachtige blouses, een zwierige rok of gebruik de stof in de kinderkamer als hemeltje.

Bekijk een deel van onze broderie hieronder, vind jouw favoriet en controleer direct de voorraad ervan in jouw winkel. Zo sta je nooit voor verrassingen. Staat jouw favoriet er niet bij? Neem dan even een kijkje in jouw Jan Sikkes, want daar hebben we nóg meer broderiestoffen.

Stoffen voor ieder project

Vind de mooiste broderie

fabric
modestoffen Onze collectie broderie
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete broderie te scoren.

Wat is broderie?

Stoffen die een borduursel hebben, noemen we broderie. De meeste van onze broderiestoffen zijn semi-transparant (batist) waarmee je mooie blouses kunt maken. Sommige stoffen hebben zelfs een deels opengewerkt weefsel, bijvoorbeeld in de vorm van bloemen of andere dessins. 

Een ander type broderie is plumetis. Deze stoffen zie je bij ons geregeld voorbij komen. Ze zijn ook semi-transparant, vaak van katoen en hebben kleine pluizenbolletjes in het weefsel. De stof is lekker soepel en ademt bovendien goed.

Projecten met broderie

Omdat broderie meestal toegepast wordt op dunne stoffen, zie je het meer in de voorjaars- en zomermode. Denk aan een luchtige blouse, zwierige rok of als detail in een kledingstuk. Denk je aan borduursel, dan denk je waarschijnlijk ook snel aan bruidsmode. Ook in elegante bruidsjurken of avondkleding zien we veel broderie.

Naast kleding worden stoffen met borduursel ook veel voor de babykamer gebruikt. Een mooie plumetis of katoen met opengewerkte broderie zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een hemeltje en schattig wiegdekentje.

Tips voor naaien met broderie

Wanneer je gaat werken met broderie-stoffen, is het belangrijk dat je goed materiaal hebt. De meeste broderie-stoffen zijn dun en daarom is een nieuwe naald voor voiles aan te raden. Ook knippen is soms lastig bij dunne stoffen. Met een rolmes kun je de stof keurig snijden zonder dat het verschuift. En wist je dat het beter is om een lichte stof niet aan- en af te hechten? Leg aan het begin en einde met de hand een knoopje in het garen. Zo voorkom je dat de stof in de machine verdwijnt.

Kijk ook naar de grofheid van het borduursel: kan je voetje er gemakkelijk overheen of heb je een boventransporteur nodig? Hierdoor schuift je stof beter door de machine en krijg je een mooi evenredig stiksel.