Kleding ontwerpen, Assen

Cursus kledingontwerpen: de grenzen verkennen tussen kunst & mode

In deze cursus ga je op zoek naar de grens tussen kunst en mode. De cursus is vooral praktijkgericht; de begeleiding is gericht op jouw wensen als cursist. De nadruk ligt op je eigen creativiteit. Je zult uitgedaagd worden om grenzen te gaan verleggen en met niet-conventionele materialen te gaan werken. Je kunt in je ontwerpen bijzondere stoffen en speciale materialen verwerken. Je krijgt handvaten aangereikt over de toepassingsmogelijkheden van verschillende materialen. Je maakt kennis met enkele toonaangevende ontwerpers/kunstenaars binnen deze discipline: een bron van inspiratie!

Je gaat het ontwerpproces van begin tot eind uitvoeren. Van een ontwerp op plat vlak tot het uitvoeren in stof en verschillende wenselijke materialen. Het ICO zorgt voor basismaterialen voor de cursus: papier, tekenmateriaal, patroonpapier, naalden, spelden, garen en meetlinten. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat er voldoende naaimachines aanwezig zijn. Stoffen en specifieke materialen dien je zelf aan te schaffen.

Na afloop van de cursus heb je één of meerdere ontwerpen en/of kledingstukken. Deze kunnen draagbaar zijn, maar ook een object of een sculptuur. Zo mogelijk worden de ontwerpen tentoongesteld.

Cursusprijs: € 75,00 per deelnemer

Locatie: ICO Assen
Voor eventuele vragen kun je contact op nemen met: m.wijma@ico-assen.nl