Introductiecursus Textiel, Assen

Op dinsdagavond 6 mei gaat de introductie cursus Textiele werkvormen van start om mensen een voorproefje te kunnen geven van de mogelijkheden binnen deze veelzijdige discipline. Het is de bedoeling voor beide partijen om af te tasten waar interesse voor bestaat en om na de zomervakantie daar op voort te kunnen borduren… wellicht ook letterlijk! 

In de afgelopen 6 jaar heb ik les gegeven in Textiel vanuit mijn eigen atelier/winkel in Engeland (www.cow-studio.com). Hier hebben we ons bezig gehouden met het vervaardigen van weefsels d.m.v. wol vilten en weven, het bedrukken van verschillende stoffen d.m.v. handgemaakte stempels, lino snedes en zeefdrukramen, maar ook het vervaardigen van unieke kledingstukken en accessoires voor in huis.

De één werkt liever intuitief, als ontdekkingsreiziger in een textiel speeltuin, terwijl de ander graag stapsgewijs de basistechnieken aan wil leren in lesverband waarna hij/zij zelf steeds meer artistieke vrijheid durft te nemen. En beide is mogelijk! Ik probeer zo goed mogelijk een ruimte te creëren waarbij verschillende leerstijlen een plekje hebben. Ik hecht waarde aan een persoonlijke sfeer waarbij iedereen zich thuis voelt en uit de cursus kan halen wat hij/zij zoekt.

Deze introductiecursus zal de vorm hebben van projectgericht werken. Dit maakt het makkelijker om verschillende stijlen aan te bieden binnen een korte periode. Door middel van deze projectrichtlijnen komen verschillende technieken en werkprocessen aan bod, zoals; patchwork, appliqueren, afwerkingstechnieken, borduren en het bevestigen van een rits.

Voor de beginners onder ons; er is genoeg tijd en ruimte om rustig aan te wennen… Zelfs de naaimachines kunnen op ‘schildpad’ stand gezet worden, waardoor er geen kans bestaat dat ‘ie opeens met een rotgang met je textielwerk op de loop gaat! De cursus maakt deel uit van het aanbod van Beeldrijk Assen (op de website staat het inschrijvingsformulier) en zal plaatsvinden in het ICO Kunstencentrum te Assen.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op: hello@cow-studio.com

Hopelijk tot gauw! Francine