Basistextiel voor kinderen en jongeren - Borger

Je start met het ontdekken van de mogelijkheden van de naaimachine door het maken van een heus kunstwerk. Daarna ga je aan de slag, eerst met eenvoudige opdrachten, na wat oefening sluit je de cursus af met het maken van een eenvoudig kledingstuk. Voor de lessen hoef je geen naaimachine mee te brengen. Heb jezelf een naaimachine neem die dan mee dan leer je meteen hoe de jouwe werkt.

De eerste lessen hoef je niets mee te nemen, in de 6e les kun je een eenvoudig patroon uitzoeken en voor de 7e les neem je daar voor de benodigde stof en eventueel rits, knopen etc. mee voor je kledingstuk. Tijdens deze cursus ben je creatief bezig met vorm en kleur, van een plat stukje stof kun je een driedimensionale vorm maken, weliswaar met jezelf als opvulling. Je leert de logische stappen bij het in elkaar zetten van werkstukken waarbij je ordelijk en systematisch moet werken. Naast stof komen ook andere textiele werkvormen aan de orde zoals vilten.

Na iedere les ontvang je een informatieblad over de techniek die is behandeld. De informatiebladen kun je verzamelen in een map als naslagwerk.

Contactgegevens:
Hoofdstraat 88
9531 AJ Borger

Tel.: 0652897546
E-mail: janita@freubelstudio.nl