Voeringstoffen

Voeringstoffen maken je creatie helemaal af! Is je buitenste materiaal niet stevig genoeg of is deze juist vrij ruw en niet comfortabel om in te bewegen? Maak dan gebruik van voeringstoffen. Voeringstoffen werken bovendien isolerend, en beperkt de slijtage aan de mooie modestof die je hebt uitgezocht, zoals mantelstof of stug kunstleer. Daarnaast ziet het gebruik van voeringstoffen er ontzettend chic uit. Voeringstoffen worden voornamelijk gebruikt voor het voeren van mantels, jassen, blazers en jurken. Je kunt bij het voeren gebruik maken van fiberfill, of kies voor gewatteerde voering, om je kleding lekker warm te maken, voor iedere keuze hebben wij de perfecte stof!

Onze voeringstoffen

Gebruik van onze voeringstoffen

Voeringstoffen vormen de beschermlaag tussen de buitenstof en de stof die op je huid valt. De voeringstoffen worden gebruikt voor een comfortabel draaggevoel, een soepele val van de kleding of juist voor meer warmte. De meest voorkomende voeringstof wordt gemaakt van synthetisch kunstvezel, zoals polyester en polyamide of van cellulosische kunstvezel, zoals viscose en acetaat. De juiste voeringstof moet vocht op kunnen nemen zodat de stof niet gaat plakken aan het lichaam en de stof moet glad en soepel zijn. 

De voeringstoffen bestaan vaak uit kunstvezels. De voeringstoffen zijn vaak unikleurig of hebben een klein motief in de stof geweven. Het advies is om de voeringstoffen bij een lage temperatuur te wassen en te strijken. Een tip is om de kleding te drogen aan de buitenlucht en deze dus niet in de wasdroger te doen. Kijk dan bij naaicursussen voor een cursus bij jou in de buurt.