Mantelstoffen

Een heerlijk warme jas, perfect op jouw maat, creëer je met de mantelstoffen van Jan Sikkes. Comfort en fashion combineer je perfect door je eigen jas te maken. Met onze vele verschillende motieven, kleuren en soorten zoals tweed, whipcord of flanel maak jij jouw ultieme droomjas. Voor de perfecte winterjas kun je onze mantelstoffen prachtig combineren met onze bontstoffen. Kom langs in één van onze stoffenwinkels om alle mantelstoffen te bekijken en kies jouw perfecte stof.

Onze mantelstoffen

Materiaal mantelstoffen

Mantelstoffen zijn vaak gemaakt van wol en van zwaardere kwaliteit waardoor ze erg geschikt zijn voor kleding die in koudere seizoenen wordt gedragen. Wol is de perfecte stof als je opzoek bent naar een natuurlijke stof. Het wordt gemaakt van dierlijke vezels afkomstig van schapen. Wol heeft van nature een ‘climat control-systeem’, zo houdt de stof je in de winter heerlijk warm, en in de zomer juist luchtig en koel. Dit maakt het tot een heerlijk materiaal om buiten te dragen. Om je jas extra comfortabel te maken kun je de mantelstoffen perfect combineren met onze voeringstoffen. Ook deze zijn beschikbaar in verschillende kleuren en dessins, dus altijd iets wat past bij jou jas. Zo maak je zelfs de binnenkant van de jas helemaal af. Ook maken voeringstoffen je jas nog een beetje warmer.

Wol kun je gewoon wassen, maar let wel op dat wol veel ruimte in de trommel nodig heeft, zo blijft de stof langer mooi. Wanneer je wol met de hand wast kun je makkelijk vezels kapot kneden en daarmee de stof beschadigen. Omdat wol een natuurlijke stof is, is het gevoelig voor wassen op verschillende tempraturen, was het daarom het liefst op 40°C. Wil je meer weten over onze mantelstoffen of hoe je ze kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op of bezoek één van onze tien stoffenwinkels. Onze medewerkers helpen je graag verder.