Linnen stoffen

Linnen stoffen zijn al jaren erg populair als modestoffen, tegenwoordig worden linnen stoffen veel gebruikt in het maken van zomerkleding. Linnen is een natuurlijke stof die gemaakt wordt van vlas. Linnen is erg luchtig waardoor het een waar plezier is om te dragen. Ook tijdens warme dagen voelt linnen koel aan. Maak een prachtig zomers jurkje of fijne blouse. Linnen heeft als eigenschap dat het kreukt, dit geeft de stof zijn natuurlijke uitstraling. Linnen stoffen kunnen ook als toepassing gebruikt worden in decoratiestof voor tassen of tafelkleden. De stof kan zelfs gebruikt worden voor het inbinden van boeken. Meer inspiratie nodig? Bekijk de zelfmaakideeën!

Onze linnen stoffen

Gebruik van linnenstoffen

Linnen stoffen hebben een hoger verkoelend vermogen dan de andere plantaardige vezels, doordat het natuurlijke vochtgehalte van linnen hoger ligt. Linnenkleding neemt snel vocht in zich op en stoot deze weer af aan de omgeving. Linnenstoffen worden daarom veelal toegepast in zomerkleding, maar vergeet ook niet de linnen items in de linnenkast. Linnen stoffen mogen niet te warm gewassen worden.

Het advies is om de stof te wassen op maximaal 50 graden. Droog je linnen kleding vervolgens niet in de wasdroger of in de zon. Het advies is om voor het drogen de stof een beetje uit te rekken om krimpen van de stof te doen doorkomen. Strijken kan het beste op een hoge temperatuur aan de binnenkant van de kleding. Wij verkopen ook zwaardere linnen die geschikt is voor gordijnen. Nieuwsgierig naar onze linnen stoffen? Breng een bezoek aan één van onze stoffenwinkels!