Kunstleer

Wil je een prachtige leren jas maken of juist een strakke leren broek? Gebruik dan onze stof van kunstleer. Kunstleer bestaat uit natuur- en kunstvezel waar een pvc-laagje over aan wordt gebracht. Door het aanbrengen van het pvc-laagje wordt de leerstructuur geïmiteerd. Onze kustleren stoffen moeilijk van echt leer te onderscheiden. Het voordeel is dat kunstleer vele malen voordeliger is dan echte leren stoffen. Kunstleer wordt voor vele toepassingen gebruikt onder andere in kleding, stoelen, bankstellen, handtassen en schoenen. Eén van de grote voordelen van kunstleer is dat de stof geen vocht opneemt of doorlaat. Voornamelijk bij de toepassing in kleding is dit erg belangrijk. Je kunt de kunstleren stoffen ook ideaal combineren met bijvoorbeeld linnen of katoen.

Onze kunstleer stoffen

Gebruik van kunstleer

Wij hebben zowel soepel vallend kwaliteit kunstleer als stugge kwaliteit kunstleer in allerlei verschillende uitvoeringen, diktes en printjes. Wanneer je op zoek bent naar een uni-kleur of juist een print, in onze collecties vind je het. De soepel vallende stoffen zijn uitstekend in gebruik van kleding. De stuggere stoffen zijn juist perfect om meubels mee te bekleden.

Wil je eens wat nieuws proberen met kunstleer? Bekijk dan eens hoe je deze schooltas of kussen kunt maken. Onze zelfmaakideeën geven precies aan welke stappen je moet nemen om tot het ultieme eindresultaat te komen. Heb je zelf inspirerende zelfmaakideeën? Stuur deze dan op en wie weet komt jou zelfmaakidee op onze website.