Katoen stoffen voor veelzijdige toepassingen

Katoen is een stofsoort die iedereen kent en die je overal voorbij ziet komen. Katoen stoffen zijn zachte stoffen die gemaakt worden van plantaardige vezels, afkomstig van de katoenplant. Katoenen stoffen zijn zo populair omdat de stof als het ware ademt: katoen neemt namelijk gemakkelijk vocht op en laat dit ook net zo gemakkelijk weer los. Het fijne van katoen, is dat de stof gebruikt kan worden voor vele toepassingen. Gebruik onze prachtige katoen stoffen voor kinderkleding, broeken, vlaggenlijnen, schorten, patchwork en quilten, of juist voor een romantisch deken.

Onze katoen stoffen

Katoen stoffen voor iedere kledingstijl

Met katoen stoffen kun je prachtige kledingstukken creëren. Onze fijne batiststoffen, flanel of badstoffen zijn hier uitstekend geschikt voor. Houd je van kekke printjes of wil je juist een rustiekere stof? Jan Sikkes heeft een ruim aanbod katoen stoffen met vrolijke kleuren, streepjes, stippen, dieren, sterren en bloemen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in ons aanbod. Ook de uni stoffen kunt u gebruiken voor prachtige effen kledingstukken. Voor iedere gelegenheid hebben wij de juiste stof. Van carnaval tot gala tot bruiloft kom bij ons langs in één van de negen filialen en doe inspiratie op voor je nieuwe creatie.

Katoen stof is slijtvast en soepel hierdoor kun je katoen moeiteloos strijken. Het advies is om katoen stoffen en kledingstukken op maximaal 30 of 40 graden te wassen om krimp zoveel mogelijk te voorkomen. Katoen stoffen kunnen namelijk iets krimpen wanneer de stof te heet wordt gewassen. Katoen komt in vele variaties voor. Wil je liever een andere stof gebruiken in je creatie? Bekijk dan eens onze linnen, fleece of voile stoffen. Naast het maken van je eigen kleding kunnen de katoen stoffen van Jan Sikkes ook uitstekend gebruikt worden voor jouw interieur als decoratie of als praktische toepassing.