Denim stoffen

Een spijkerbroek of jeans, wie draagt het nu niet? Een spijkerbroek is niets voor niets het meest gedragen kledingstuk. Tegenwoordig worden er allerlei hippe producten van gemaakt zoals broeken, jurken, tassen, kussens en blouses. Denim stoffen die gebruikt worden voor spijkerbroeken lijken hele speciale stoffen, maar denim is eigenlijk niets anders dan katoen die op een speciale manier geweven wordt. Dit maakt de denim stoffen tot bijzonder sterke en stevige stoffen. Denim stoffen worden na het weven gekleurd, vaak in traditioneel blauw. Een typisch kenmerk van deze stoffen is dat de kleuren makkelijk vervagen.

Onze denim stoffen

Denim stoffen voor al je kleding

De populariteit van de denim stoffen ontstond in Nederland al in de jaren vijftig, maar vandaag de dag zijn de denim stoffen weer helemaal terug van weggeweest. Bootcuts, skinny jeans, boyfriend jeans en straight jeans, de spijkerbroek is er in verschillende kleuren en maten. De denim stoffen kunnen ook gebruikt worden voor het ontwerpen en maken van stoere spijkerjacks of blouses. Je kunt de stof ook combineren met kunstleer of linnen stofvoor een unieke uitstraling, in de modewereld zullen de denim stoffen altijd het modebeeld blijven bepalen. Door mooie washings en toepassingen wordt de denim stof steeds weer opnieuw uitgevonden. Denim stoffen zijn niet alleen geschikt voor kleding. De stoffen kunnen daarnaast uitstekend gebruikt worden voor het bekleden van meubilair, zoals een zitvlak van een stoel of bank.

Heb je vragen over het toepassen van denim stoffen? Of wil je meer weten over de bewerking van de stoffen? Bij Jan Sikkes vind je een ruim assortiment met meer dan 1000 verschillende soorten stoffen. Bij ons vind je de allernieuwste trends, kleuren en dessins. Doordat wij onze stoffen zelf importeren en er geen tussenkomst is van onnodige schakels, kan je voordeel daarnaast oplopen tot maar liefst 70% ten opzichte van andere aanbieders.

Door jarenlange ervaring en uitgebreide expertise, zijn onze medewerkers in staat je deskundig advies te geven bij het kiezen van de stoffen die het best bij jouw wensen past. Breng een bezoek aan één van onze tien stoffenwinkels. Onze medewerkers helpen jou graag.