Polyether

Een perfect zitvlak of rugkussen creëren of juist je zitmeubel opnieuw laten stofferen? Veel meubels zijn voorzien van vulmaterialen. Polyether is een schuimrubber dat wordt gebruikt voor zitkussens, rugkussens, polyether matrassen en loungesets. Polyether zorgt voor veel comfort bij het aankleden van de meubels en is gemaakt van kunststofmateriaal. De samenstelling van de stoffen die worden gebruikt voor het maken van polyether bepalen hoe hard of zacht de polyether aanvoelt. De eigenschappen van iedere polyethersoort is daardoor anders. Benieuwd naar de verschillende soorten polyether? Kom dan langs in onze stoffenwinkel.

Diverse soorten en diktes polyether

Eigenschappen van polyether

De belangrijkste eigenschap van polyether is de dichtheid. Deze eigenschap bepaalt voor het merendeel de duurzaamheid (kwaliteit). De dichtheid van polyether wordt uitgedrukt in soortelijk gewicht (s.g.).

 

De s.g. geeft aan hoe zwaar een blok polyether van 1 decimeter lang, 1 decimeter breed en 1 decimeter hoog (1 kubieke decimeter) is. Hoe dichter de polyethersoort, hoe hoger de s.g. zal zijn.

 

Een hogere dichtheid betekent niet meteen dat de polyether harder aanvoelt. De veerkracht van polyether houdt sterk verband met het s.g. Hoe hoger de s.g., hoe beter de veerkracht is. Als de polyether vaak op dezelfde plaats, op dezelfde manier wordt belast, moet het s.g. daar wel geschikt voor zijn.

Voor zitkussens en matrassen is dus een hoger s.g. nodig dan voor gebruikt bij lichtere doeleinden.

 

Polyether moet het lichaam ondersteunen bij verwerking in matrassen en kussens. Een te lage dichtheid kan in bepaalde gevallen niet in staat zijn het lichaam te dragen. De dichtheid van de polyether is van belang voor de verschillende toepassingen van polyether.

 

In alle stoffenwinkels van Jan Sikkes Stoffen en Gordijnen verkopen we diverse soorten en diktes polyether in standaardmaten, of voor jou op maat gemaakt. Onze medewerkers helpen je graag de juiste keuze te maken voor jouw unieke project!