Jersey Stoffen

Jersey Stoffen

Anders dan veel andere stoffen is jersey stof gebreid in plaats van geweven, wat ervoor zorgt dat de stof zijn typerende rekbaarheid mee krijgt. Dit maakt de stof geschikt maakt voor kleding dat mooi strak rond het lichaam hoort te zitten en daarbij het draagcomfort verhoogt. Namelijk, anders dan andere stretch-stoffen is jersey ademend en absorberend wat het een fijne stof maakt om te dragen. 

Kleding van jersey stoffen

Iets waar Jersey stoffen erg geschikt voor zijn is het maken van kinderkleding. Doordat de stof aangenaam aanvoelt vinden kinderen het dragen van deze kleding erg fijn. Ook de rekbare eigenschap komt hier van pas: de kleding groeit namelijk tot zekere hoogte mee met het kind. Zo is het niet meer nodig om bij iedere groeispurt naar de kledingwinkel te gaan voor nieuwe kleding, maar kan je kind nét wat langer genieten van zijn favoriete shirt.

Verschillende soorten Jersey stoffen

Bij Jan Sikkes vind je een groot aantal verschillende soorten Jersey stoffen welke elk weer andere eigenschappen hebben. Voor bijvoorbeeld een aangenaam draagcomfort is in veel gevallen de íets stuggere katoenjersey het meest geschikt (het is ook nog eens anti-allergisch). Wanneer je juist op zoek bent naar een stof die zacht en koel aan voelt voor bijvoorbeeld luchtige zomerkleding is viscosejersey de beste keuze. Naast deze twee voorbeelden vind je in ons assortiment ook nog interlock-, romaniet- of sweat jersey.

Jersey stoffen in onze stoffenwinkels

Natuurlijk begrijpen we dat het lastig is een keuze te maken voor de geschikte soort Jersey stof, en daarom kun je al onze jersey stoffen in onze filialen voelen en bekijken. Ook helpen onze medewerkers je graag bij het maken van de juiste keuze zodat je de beste stof voor jouw project vindt.