Woonstijl uitgelicht: Modern & basic design

Strak + design = modern & basic design. Oké, dat is wel heel kort door de bocht, deze stijl heeft meer te bieden! Het is fris en lekker licht en rustig. Deze stijl kenmerkt zich door lijnen en wit- en grijstinten met zwarte details. Een rustige basis is een goed begin. Lees daarom ook rustig deze blog door. 

Lijnen in je interieur
Het klinkt zo simpel, maar het is best lastig om het echt goed toe te passen. Soms zitten er al lijnen in een huis, zoals een balkenplafond of grote raampartijen. Deze hoef je alleen nog maar de accentueren. Lijnen kunnen ook in meubels, gordijnen of vloerkleden voorkomen. Ze zijn heel bepalend voor hoe een ruimte overkomt. Heb je een mooie lange hal en wil je juist dat deze hal nóg langer lijkt? Maak dan gebruik van horizontale lijnen. Je laat een ruimte hoger lijken door gebruik te maken van verticale lijnen. Diagonale lijnen zorgen ervoor dat het dynamisch en levendig wordt. Je kunt lijnen toevoegen doormiddel van behang op een muur, een grote vakkenkast of door bijvoorbeeld kozijnen of plinten zwart te verven.

Om alle rechte lijnen te doorbreken kan het juist heel mooi zijn om iets ronds toe te voegen. Denk aan een rond afgewerkte stoel, een grote ronde lamp, poef, spiegel, vloerkleed etc. Allemaal rechte lijnen kunnen hard overkomen, daarom is het juist een goed idee om ook iets met ronde of vloeiende vormen te doen. Herhalen van vormen en lijnen werkt krachtig. Heb je een gestreept vloerkleed? Leg dan ook gestreepte kussentjes op de bank.

Iets kenmerkends voor deze stijl is dat de meeste meubels op pootjes staan. Dit geeft een lichte indruk en sommige onderstellen hebben een duidelijke belijning. Handig: als alles op pootjes staat kun je er gemakkelijk onderdoor met de stofzuiger. Mooi en praktisch! 

Gordijnen tellen ook mee als lijnen, mits deze in een onderscheidende kleur of met print zijn. Gordijnen in dezelfde kleur als de muur zijn niet bepalend voor het lijnenspel. Ze zijn wél bepalend voor de akoestiek van een ruimte. Binnen deze stijl zijn ze ondergeschikt aan mooie grote raampartijen. Gordijnen tot aan de grond ogen het modernst en strakst.

Kleuren en prints
Bij deze woonstijl begin je met een neutrale en lichte basis. Lichte kleuren en eventueel luchtige inbetween. De kleuren die binnen deze stijl passen zijn wit (of een andere lichte kleur), grijs, antraciet en zwart. De natuurlijke materialen brengen vaak een naturel of cognac-kleur met zich mee. Deze basiskleuren zijn makkelijk te combineren met elkaar. Wat ook mooi werkt binnen deze stijl is ton-sur-ton: toon op toon. Kies een basiskleur en pas dit toe in verschillende tinten. In een modern & basic design interieur kun je prima gebruik maken van prints, zolang deze maar grafisch zijn en het niet de overhand krijgen.

Materialen en texturen
Deze stijl kenmerkt zich door gladde en afgewerkte materialen. Een mooie hoogglans kast of keuken zonder greepjes, een strakke giet- of betonvloer, chroom… Dat kan een beetje kil overkomen. Om dit te doorbreken voeg je juist natuurlijke materialen toe. Een houten salontafeltje, een klok van kurk of bijvoorbeeld linnen gordijnen.

Maak een mix van verschillende texturen. Dit geeft het interieur diepte. Zet op een hoogglans kastje een matte vaas, of bekleed een poef met imitatiebont. Ton-sur-ton komt ook heel mooi uit wanneer je gebruik maakt van verschillende texturen.

Persoonlijk
Maak het geheel persoonlijk door jouw eigen mix van vormen, materialen, texturen en design te maken. Voeg een kleur toe die jij mooi vindt. Ga voor een statement, een muur in kleur, modern schilderij, paar accessoires en een grote kamerplant. Kies voor een paar (opvallende) items die jij écht mooi vindt en plaats deze zorgvuldig. Less is more. Ben je even uitgekeken op je interieur? Pas een statement piece aan en je kunt weer even vooruit.

Gordijnen modern & basic design

Neem een kijkje tussen onze gordijnstoffen, die perfect bij deze woonstijl passen. 

Bekijk de gordijnstoffen
measure-tape

Gordijnen opmeten

Voordat je gordijnen bestelt, moet je weten wat de afmetingen zijn. Meet je kozijn op voordat je naar de winkel gaat.

curtains

Gordijnen kiezen

Het juiste gordijn kiezen kan soms best lastig zijn. We helpen je op weg met deze vier stappen!