Woonstijl uitgelicht: klassiek, landelijk & romantisch

Rust, knus, natuurlijk, zacht, elegant...

Haal de sfeer en de rust van het platteland in huis, ook al woon je in de stad. Deze woonstijl zit vol mooie natuurlijke kleuren, houten accenten, romantische details en accessoires. Een stijl waarin de regel minder is meer niet zo zeer geldt.

Kleuren 
Bij de woonstijl landelijk passen vooral de zachte natuurlijke tinten, beige, zand, zachtgeel, roze, zalm, oudgroen, oudblauw en ga zo maar door. Ook de meer klassieke kleuren passen hier goed bij: bordeaux, aubergine, donkerblauw (trendkleur voor 2021!), groen, oudroze, rood, donker roze, petrol etc.  Ga je voor een klassieke uitstraling, of toch meer voor een en zachte? 

Aan de slag! 
Een goed begin is het halve werk. Begin met een goede basis. Het is een goed idee om met een neutrale basis te beginnen. De stijl en de sfeer komt echt tot uiting bij het toevoegen van bloemen, decoratie en accessoires. Als je een romantischere en klassiekere sfeer wilt creëren, kun je ook overwegen om mooie antieke meubels of spullen een plekje te geven in jouw interieur. Als je écht voor deze stijl wilt gaan kun je ervoor kiezen om lambrisering op de muren aan te brengen. Het ziet er mooi luxe uit en je kunt nu twee verschillende kleuren kiezen: voor op de lambrisering en de muur! Je kunt dit effect ook creëren met alleen twee kleuren muurverf. Dit werkt vooral ook mooi als je de lengte van een ruimte wilt accentueren. Het is leuk om juist klassieke elementen te combineren met ruwe materialen. 

Het hoeft allemaal niet zo strak en minimalistisch. Details en accessoires, dat is wat deze stijl maakt. Met een paar kaarsjes, een kandelaar en schemerlampjes wordt het al knusser. Maak gezellige hoekjes, decoreer een dienblad of doe een paar takken in een decoratieve kan. Mooie kussentjes kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze woonstijl. In deze DIY leggen we je uit hoe je zelf een chic rond kussen maakt. 

Bij een klassieke stijl denk je vast al snel aan barok. Organische vormen, veel decoratie, goudkleurige details, pracht en praal, al met al een dynamisch geheel waar veel te zien is. Het straalt luxe en overdaad uit. Een paar barok elementen brengen deze sfeer in huis. Let wel op dat je niet teveel barok-elementen toevoegt, dan wordt het al snel druk en ben je de rust van het platteland kwijt. 

Spreekt deze woonstijl jou aan? Misschien vind je het leuk om even door de gordijnstoffen die goed binnen deze woonstijl passen te scrollen. 

curtains
gordijnen Gordijnstoffen
Toon meer producten