Hoe hang je wavegordijnen op?

Heb je wavegordijnen bij ons besteld en vraag je je af hoe je ze moet ophangen? Dat is makkelijker dan je denkt, maar je moet het systeem even begrijpen. Wij vertellen je hieronder in makkelijke stappen hoe je je wavegordijnen ophangt.

Stap 1

Schuif het juiste aantal runners in de rail. Tel daarvoor voor de zekerheid het aantal haken in het gordijn en haal 2 van dat aantal af. Dit is het aantal runners dat in de rail moet. Bevestig ze en klik daarbij de eerste en laatste runner in de wave eindrunner (zie de foto hierboven). Hieraan bevestig je later de trekstang. Breek nog niets af van de wave eindrunners, dat hoeft pas op het laatst. De eindrunners komen aan de buitenkanten van het gordijn.

Stap 2

Bevestig de haken van het gordijn aan de runners in de rail. De buitenste haken van je gordijn zijn van metaal. Deze sla je eerst nog even over. Werk vanuit het midden van de rail naar de zijkant. Begin met de eerste plastic haak en bevestig deze aan de eindrunner in het oogje aangegeven met de pijl.

Stap 3

Hang de metalen haken nu in één van de laatste ogen van de eindrunner.

Stap 4

Breek de resterende ogen van de eindrunner af, daar waar de stukjes uitsteken. 

Stap 5

Het uiteinde van de eindrunner met daarin de metalen haak ziet er vervolgens zo uit. Bevestig de trekstang aan het middelste haakje van de eindrunner (zie foto van stap 1).

Stap 6

Nu ga je de stof plooien met je handen. Dat doe je door de stof om en om naar voren en dan naar achteren te golven. Door de gelijke afstand tussen de haken in het gordijn zijn alle plooien even groot.