Najaarstrends 2021

De trends veranderen dit najaar niet drastisch, eigenlijk volgen ze grotendeels de woontrends voor 2021. Het grootste verschil is dat we het extra gezellig en knus in huis willen maken. Vanaf nu worden de dagen korter en de avonden gezellig binnen zitten langer. Wij zijn alvast begonnen met de voorbereidingen! 

Aardetinten en bruintinten 
Ze zijn helemaal terug, en blijven ook nog wel een tijdje! De aardse tinten brengen rust en een warme sfeer in huis. Dat klinkt toch heerlijk nu het 's avonds weer eerder donker wordt? Bruine tinten in huis, hoe pas je deze toe zonder dat het een oubollig geheel wordt? Ton-sur-ton is het antwoord, het betekent letterlijk toon op toon. Kies één basiskleur en pas deze basiskleur in verschillende tinten toe. Zo wordt het juist stijlvol en rustig. 

Weet je nog niet helemaal hoe je dit moet toepassen? Leg bijvoorbeeld taupekleurige kussentjes op je zandkleurige bank. Kies net een tint lichter en een tint donkerder. Zet vervolgens wat leuke potjes, waxinelichtjes of takjes op tafel die ook binnen je kleurenpalet passen.

Zijn al die bruine- en aardetinten niet helemaal jouw ding? Je kunt ditzelfde doen met donkergroene- of olijfgroene tinten. Of juist met terracotta of zachtroze. Maak er een rustig en knus geheel van, door zoveel mogelijk tinten te kiezen van dezelfde basiskleur. Het contrast zit niet in de kleuren, maar in de materialen die je gebruikt. Dit kan alleen maar goed gaan!

Natuurlijke materialen
We halen graag de natuur in huis. Licht hout, natuurlijke materialen en andere natuurlijke elementen zijn helemaal van nu. Leg een lekker zacht vachtje op de bank, kies voor linnen gordijnen (of linnenlook), maak zelf een mooie herfstslinger of decoreer een grote tak.

Klassiek
Er is één stijl die gezelligheid en romantiek ademt: klassiek landelijk & romantisch. Ken je dat, die overdadig versierde barok-kamers met prachtige plafonds? Romantischer dan dat kan bijna niet. Of je ervan houdt of niet, het is wel ontzettend sfeervol. Deze stijl kun je op een subtiele manier toepassen met satijnen gordijnen, een chique rond kussen van velours, maar ook met bloemenprints.


Tips om het binnen extra knus en huiselijk te maken: 

  • Leg een lekker zacht kleed op de bank of stoel. 
  • Kies een nieuw vloerkleed, eventueel een zomer- en een winterkleed.
  • Kaarsen, kaarsen en nog meer kaarsen! Of waxinelichtjes in leuke houders natuurlijk.
  • Houd het binnen warm en behaaglijk. Isolerende gordijnen kunnen hierbij helpen.
  • Herfst- of winterdecoratie: een leuk stukje op tafel, een slinger met lampjes etc.
  • Zorg voor sfeerverlichting! Niets zo ongezellig als felle lampen in huis.
  • Kussens, in verschillende vormen en met verschillende texturen.

    Bij ons heb je volop keuze in gordijnstoffen en meubelstoffen die binnen deze trends passen. Ook wanneer je de eettafel wilt beschermen hebben wij daar passend tafellinnen voor.

Tafellinnen, gordijn- en meubelstoffen

Kies jouw favoriete stoffen

curtains
gordijnen Linnen gordijnstoffen
Toon meer producten
armchair
meubelstoffen Een greep uit onze collectie
Toon meer producten
fabric
outdoor e.d Tafelzeil- en linnen
Toon meer producten

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant