Interieurtrends 2021

We hebben het afgelopen jaar veel tijd thuis doorgebracht. Misschien ben je daardoor een beetje uitgekeken op je interieur. In dit nieuwe jaar draait alles om natuur, harmonie en rust. Spreekt dit jou ook aan? We hebben de woontrends voor je op een rijtje gezet!

Licht hout en natuurlijke materialen
Voorheen zag je lichte houtsoorten vooral in Scandinavische interieurs, met name in meubels en vloeren. Dit jaar komt het ook voor in andere woonstijlen. Naast de lichte houtsoorten zijn ook andere natuurlijke materialen de trend. Een aantal voorbeelden: een bamboe lampenkap, rotan stoel, linnen gordijnen, jute vloerkleed, manden van zeegras en een wollen kussenhoesjes.
Aardetinten en donkerblauw 
Waar je dit jaar echt niet omheen kunt zijn de aardetinten. Aardetinten geven een warme sfeer en brengen rust in jouw interieur. Je kunt het mooi combineren met verschillende kleurfamilies, zoals rood, roze, okergeel, blauw en groen. Een andere trendkleur van dit jaar is donkerblauw. Deze kleur zorgt voor een klassieke en rustige uitstraling. Donkerblauw staat goed bij aardetinten en lichte houtsoorten. Vind je een grote verandering toch wat spannend? Je kunt nieuwe kleuren ook prima doorvoeren in decoratie en bijvoorbeeld kussenhoesjes.
 
Tijdloos vintage en duurzaamheid 
Vintage is al een tijdje helemaal in. Een van de meest geliefde items is een retro stoel, of misschien beter bekend als de ‘rookstoel’. Deze stoel past bijna in alle woonstijlen! Als je nog een leuk rotan- of bamboestoeltje op zolder hebt staan, is dit het moment om deze stoel weer een mooi plekje in huis te geven. Misschien kun je er zelfs een leuk kussentje in maken. Verder zien we veel tijdloos vintage, met name Scandinavisch design. Minimalistisch en een lichte uitstraling. Duurzaamheid zie je niet alleen terug in het hergebruiken van oude meubels, maar ook in de gebruikte materialen. Kies voor materialen van een duurzame oorsprong, of bijvoorbeeld een tafel van gerecycled hout. Stoer, robuust en duurzaam! 
Werelds en statement piece
Ben je op reis geweest en heb je decoratieve souvenirs mee genomen? Een sierlijk masker, mooi beeldje, schilderij, tafeltje of iets anders. Geef ze een leuk plekje in je huis! Is het zo groot en opvallend dat het door kan als statement piece? Dan heb je twee trends in een keer te pakken! De regel is: minder is meer. Kies voor (een paar) grote en opvallende items in plaats van kleine prullaria. Als statement piece kun je ook kiezen voor een grote plant, design meubelstuk, opvallende gordijnen of bijvoorbeeld een schilderij. 

Japandi
Een combinatie van Japanse en Scandinavische woonstijlen. Ook al ligt het op de kaart ver uit elkaar, toch is er een belangrijke overeenkomst. Bij beide staat zen wonen centraal. Wanneer je deze twee stijlen combineert moet het wel een rustig geheel worden. In Japan heeft (bijna) alles in huis een functie, er staat niks te veel. Bij Scandinavische interieurs vind je ook weinig tot geen tierelantijntjes en spelen pasteltinten en lichte houtkleuren de hoofdrol. In de Japanse stijl zijn dat vooral donkere kleuren hout, zwarte elementen, texturen en contrasterende kleuren. De pasteltinten en lichte houtkleuren van de Scandinavische stijl combineren mooi met grijze tinten. 

Line art
Kunszinnig, persoonlijk, maar toch minimalistisch: line art. De tekening bestaat uit een lijn. De achtergrond kan wel verschillende kleuren of vlakken hebben. Line art kun je op verschillende manieren toevoegen aan jouw interieur. In een lijst aan de muur, verwerkt in een klok, muurschildering, in een kussen op de bank, op een vaas etc. Kies een afbeelding die bij jou past, een simpele en subtiele persoonlijke touch! 
Persoonlijk en eigenzinnig
De laatste tip: houd niet teveel vast aan de woontrends, doe wat jij mooi vindt! Maak een fijn thuis met jouw identiteit erin verwerkt. Dit kun je doen door zelf aan de slag te gaan, een kastje schilderen, een stoel opnieuw stofferen of bijvoorbeeld een leuke lijst maken voor een spiegel. Maak echt jouw thuis!

Hebben we je kunnen inspireren? Misschien vind je het ook leuk om een kijke te nemen in onze gordijnstoffenmeubelstoffen of decostoffen!