Tips bij het inrichten van de camper of caravan

Yes, vakantie! Ga jij er lekker tussenuit met de camper of caravan? Eigenlijk zijn het compacte huisjes op wielen. Iedere vierkante centimeter moet zo goed mogelijk benut worden. Hoe haal je alles uit zo’n kleine ruimte? En hoe houd je het netjes en georganiseerd?

Bakjes, vakjes en zakjes
Een camper of caravan is vaak vrij klein, het is daarom soms lastig om alles overzichtelijk en ordelijk te houden. Voor vertrek kun je alles nog zo netjes neerzetten, als je begint met rijden verschuift er van alles… Niet zo handig. Bakjes, vakjes en zakjes zijn het de oplossing! En nee, deze hoef je niet allemaal aan te schaffen, deze kun je gemakkelijk zelf maken. Zo kun jij bepalen hoe groot ze worden én dus hoeveel ruimte ze innemen. En je kunt natuurlijk je eigen printjes en kleuren uitzoeken. Overal waar je een haakje, kapstokje of keukenrekje op kunt hangen, kun je ook gebruik maken van zakjes, bakjes en mandjes. Handig! 

Organizer
Een organizer is ideaal om kleine spullen in te bewaren, die je bij de hand wilt hebben. Denk aan een (zonne)bril, schaartje, aansteker, medicijnen, zonnebrand, zaklampje, opladers, telefoon etc. Vooral een brildrager zal het héél handig vinden om een organizer bij het bed te hebben. Er zijn genoeg organizers te koop, maar het is ook heel leuk om zelf een te maken! Dan kun je zelf de maten bepalen en hoeveel vakjes de organizer krijgt.Mandjes
Van mandjes en bakjes kun je in een camper of caravan niet genoeg hebben. Ze helpen je om alles in de kastjes netjes en overzichtelijk te houden, maar ook in vakjes en rekjes. Het is bijvoorbeeld heel handig om je ondergoed en sokken in een mandje in de kastjes te bewaren, maar ook je kruidenpotjes, glazen en kopjes. Dit maakt de kans dat ze tijdens het rijden gaan rinkelen en kapot gaan trouwens ook kleiner. Je kunt mandjes al snel zelf maken van stevig vilt, of door een leuk stofje op een doosje te plakken. 

Zakjes
Je kunt er veel in kwijt en ze nemen nauwelijks ruimte in als ze leeg zijn. Overal waar je een haakje of kapstokje op kunt hangen, kun je ook een zakje ophangen. Zo creëer je overal toch net een beetje extra opbergruimte. Een andere handige toeppassing: een waszak, deze neemt veel minder ruimte in dan een normale wasmand. En waar laat je eigenlijk je schoenen in een camper of caravan? Laat je ze buiten staan, of zet je ze binnen neer? Als het regent is het toch wel fijn om ze binnen te hebben, maar dan heb je ook modder en gras binnen… Ook hier zijn zakjes te oplossing! Maak zelf schoenenzakjes van tafelzeil en hang deze binnen op. Dan blijven je schoenen droog, maar wordt je camper of caravan niet vies. Ook voor groente en fruit is een zakje handig, een fruitschaal neemt veel ruimte in en is niet handig tijdens het rijden.

Huiselijk maken
Maak van een camper of caravan een klein thuis voor je vakantie. Kleed het gezellig aan, houdt er wel rekening mee dat de ruimte klein is. Kies daarom voor kleine en minimalistische decoratie. Hang lampjes op en leg een vloerkleedje neer. Dit maakt het een stuk huiselijker, maar neemt geen ruimte in. Een paar gezellige kussentjes kunnen ook niet ontbreken. Het is leuk om deze van dezelfde stof te maken als de organizer of zakjes. Een beetje groen doet veel voor de sfeer, zet een leuk (kunst)plantje in een rekje, of hang deze aan een haakje. Ben je niet zo van de tierelantijntjes? Misschien is een stof met een leuk printje op de zitkussens meer iets voor jou. 


Kussens en matrassen
Kan jouw camper of caravan helemaal wel een opfrisbeurt gebruiken? Een nieuw stofje op de banken doet wonderen. Van saai en ouderwets, naar fijne moderne kussens voor een perfecte vakantie. Ook een fijn matras is van belang. Je bent waarschijnlijk van plan om langere tijd met je camper of caravan weg te gaan. Om echt van je vakantie te kunnen genieten is lekker slapen heel belangrijk. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar de vakmensen van Atelier Sikkes kunnen je hier ook bij helpen. Zij maken mooi afgewerkte kussens en matrassen op maat in een handomdraai. 

Gordijnen
Goede gordijnen zijn ook een belangrijk onderdeel van de inrichting van je camper of caravan. Op campings kan het 's nachts nog vrij licht zijn. Daarom is het fijn om verduisterende gordijnen te hebben. Daarnaast kunnen ze je helpen om het overdag koeler en 's nachts en 's avonds warmer te houden in je camper of caravan. Hier vind je meer informatie over isoleren met gordijnen. Ook gordijnen op maat voor in de camper of caravan kunnen wij voor je maken. Kom voor meer informatie naar een van onze winkels

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook interessant