Frisse vintage

Hartstikke leuk dat vintage, maar staat het jouw toch een beetje tegen omdat de bekleding niet nieuw en schoon is? Of is het versleten? Dit kan je prima zelf oplossen. Bij ons vind je een breed assortiment meubelstoffen en decostoffen. Zo geef je ook nog een eigen twist aan jouw vintage meubels. Hier lees je een aantal tips om zelf meubels te stofferen

Tip 1: Maak voordat je begint duidelijke foto’s van het meubelstuk, met de originele stof er nog op. Zo kun je terugzien hoe de stof er ook alweer op zat.

Tip 2: Kies een geschikte stof. Wordt het intensief gebruikt, heb je huisdieren, wat past bij de rest van je interieur, ga je voor effen of juist een printje, is zitcomfort belangrijk? 

Tip 3: Strijk de stof voordat je begint, zo weet je zeker dat je stof recht ligt en dat de stukken die je knipt ook recht zijn. Let op: je kunt niet alle stoffen strijken!

Tip 4: Haal de originele stof voorzichtig van het meubelstuk, het mooist is dat de stukken zo heel mogelijk blijven. Zo houdt je een voorbeeld bij de hand en kun je de stukken overtrekken en namaken van je nieuwe meubelstof. Ook kun je nog zien waar en hoe de naden zaten. Het kan handig zijn om tijdens het verwijderen van de oude stof foto’s te maken van de tussenstapjes. 

Tip 5: Nummer de delen van de oude stof en de nieuwe stof op dezelfde manier. Zo is het duidelijk hoe het in elkaar zat en hoe je het weer in elkaar moet van de nieuwe stof.

Tip 6: Heb je de oude stof er niet goed af kunnen krijgen en is het kapot gegaan? Meet vanaf de onderkant van het frame en tel hier 3 cm bij op.  

Tip 8: Kan je de stof er niet zo weer op bevestigen en moet je toch stukjes naaien? Zorg ervoor dat je een geschikte (en scherpe) naald gebruikt.  

Tip 9: Denk na hoe je de stof wilt bevestigen. Kies je voor nieten of voor spijkers? Nieten vallen niet echt op, maar spijkers wel. Heb je te maken met een zachte- of een harde houtsoort. Nieten werken prima in zacht hout, maar met hard hout wordt het lastig. Dan zou je beter voor spijkers kunnen kiezen. 

Tip 10: Houd in de gaten dat je de stof overal even strak houdt bij het bevestigen. Zo komt de stof er mooi op. 

Zie je het bij nader inzien toch niet zitten? Misschien kunnen wij het project ook voor jou afmaken in ons Atelier

armchair
meubelstoffen Meubel- en decostoffen
Toon meer producten