Maak een fijne thuiswerkplek

Thuiswerken is niet meer iets nieuws, maar hoe maak je een fijne thuiswerkplek? Waar moet je rekening mee houden? Hier een aantal punten om mee te nemen bij het inrichten van jouw thuiswerkplek.

Rust 
Zorg voor rust, kies bij voorkeur een aparte ruimte. Zo wordt je minder afgeleid door de andere dagelijkse activiteiten en word je niet verleid om toch even tussendoor de was te doen of de vaatwasser in te ruimen. Als je werkdag erop zit trek je de deur achter je dicht en kun je het werk beter afsluiten. Heb je de luxe niet om een aparte ruimte in te richten, dan is het toch aan te raden om de ruimte te verdelen. Maak alsnog een scheiding tussen werkruimte en leefruimte. Dit kun je doen met een (open) kast, dressoir, gordijn of een kamerscherm. Zo blijft er een scheiding tussen werk en privé.

Goed materiaal 
Een goede bureaustoel en een egaal werkblad zijn onmisbaar. Zorg voor een goede werkhouding. Stem je zithoogte en de hoogte van je werkblad op elkaar af. Heb je geen bureaustoel, probeer dan je houding te verbeteren met een kussen. Voor als je alleen een werklaptop hebt: plaats deze een stukje hoger. Op een kistje of bakje bijvoorbeeld en sluit een losse muis en een los toetsenbord aan. Het is niet goed voor je houding om lang achter een laptop te werken als deze gewoon op je werkblad staat. Een ander punt om rekening mee te houden: zorg voor genoeg stopcontacten, of schaf desnoods een een extra verdeeldoos aan en plaats deze zo dat je er makkelijk bij kunt vanaf je werkplek. 

Frisse lucht en licht
Natuurlijk licht is toch het prettigst in een werkruimte. Let alleen wel op dat je geen reflectie op je scherm hebt. Plaats daarom je scherm haaks op het raam en zorg voor gordijnen. Is er in jouw werkruimte niet genoeg daglicht, zorg dan voor goede verlichting. Dit kan hoofdpijn en vermoeidheidsklachten voorkomen. Als laatst, maar zeker niet onbelangrijk: frisse lucht. Hierdoor kun je je beter concentreren. 

Sfeer
Waar voel jij je het prettigst? In een gezellig ingerichte ruimte of juist een ruimte die rust uitstraalt? Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur of woonstijl? Dit is je kans, het is jouw werkruimte, dus maak het eigen! Gordijnen zijn sfeerbepalend en een erg handig in jouw werkruimte. Als je even de behoefte hebt om je af te sluiten van de buitenwereld of felle zonnestralen,  kun je ze dichtdoen. Ze geven sfeer en zijn belangrijk voor de akoestiek van de ruimte.  

Inrichting 
Het is jouw werkplek, dus jij bepaalt! Hebben jij en je partner al een tijdje een meninsverschil over dat 'lelijke schilderij' die jij juist zo mooi vindt? Geef het dan nu een mooi plekje in jouw werkruimte. Voor welke sfeer je ook kiest, zorg altijd voor genoeg opbergruimte voor je papieren, mappen of andere benodigdheden. 

measure-tape

Gordijnen opmeten

Voordat je gordijnen bestelt, moet je weten wat de afmetingen zijn. Meet je kozijn op voordat je naar de winkel gaat.

curtains

Gordijnen kiezen

Het juiste gordijn kiezen kan soms best lastig zijn. We helpen je op weg met deze vier stappen!

curtains
gordijnen Gordijnstoffen
Toon meer producten