Hoi, ik ben Famke van Jan Sikkes!

Als je mij een paar jaar geleden vroeg wat een Punta di roma of kamerhoge gordijnstof was, had ik je met een lege blik roerloos aangestaard. Ik had vroeger wel eens genaaid en ik wist heus wel het verschil tussen katoen en polyester, maar de fijne kneepjes? Nee, dat was voor mij totaal onbekend.

Maar nu ik sinds enige tijd bij Jan Sikkes werk, is er een wereld voor me opengegaan. Een wereld die voor mij een vage bekende was, maar inmiddels kan ik overtuigend zeggen dat we beste vrienden zijn geworden. Want wat ben ik verrast door de creativiteit van iedereen die ook deel uit maakt van deze wereld! Van leveranciers, tot winkelpersoneel en natuurlijk van jou als klant. Het is fantastisch om te zien hoe een platte stof kan transformeren in de mooiste creaties.

Een wondere wereld

En weet je wat nou zo leuk is? Ik heb ontdekt dat je nooit uitgeleerd bent in deze dynamische wereld. Trends komen en gaan, kleurenpaletten veranderen en er worden nog steeds nieuwe stofsoorten ontwikkeld. Een french terry die aan de ‘verkeerde’ kant is bedrukt of het gebruik van bamboe in textiel; de stoffenwereld staat nooit stil! En ook jij als klant blijft creatief en innovatief. Want waar men nog niet zo lang geleden hydrofiel en wafelkatoen uitsluitend gebruikte als poetslap, is deze stofsoort nu niet meer weg te denken in de babykamer. Wie had dat gedacht?

Ik neem je graag mee in onze stoffenwereld! Want misschien is die wereld al een goede bekende van je, neem van mij aan: je leert altijd weer iets nieuws. Spring bij me achterop en ik fiets je er doorheen. Samen vinden we de weg in deze enorme stoffenwereld. De komende tijd vul ik deze pagina met blogs over textielsoorten, de laatste trends, handige tips en de mooiste stoffen van Jan Sikkes. 

Houd je goed vast, daar gaan we!

Famke vertelt over... stoffen!

Naaien voor beginners

Vind antwoord op al je naaivragen

Stoffen wassen

Wanneer je nieuwe kleding koopt, kijk je voor de eerste keer wassen vast wel eens in het waslabel. Handig! Zo weet je dat je die blouse op een speciaal programma moet wassen en doe je ‘m niet in de droger. Maar hoe doe je dat met een lap stof? Daar zit immers geen waslabel in… Help! Geen paniek, ik geef je tips!

Lees verder

Stoffen herkennen

Welkom bij Famkes college! Ben je opzoek naar een geschikte stof voor jouw project, maar heb je geen idee welk stoftype je moet kiezen? Of zoek je een stoftype met specifieke eigenschappen? Dan is het heel handig om meer te weten over de grondstoffen en hoe je stoftypen kunt herkennen. Ik leer je hoe je stof in één oogopslag kunt herkennen!

Lees verder

Zullen we digitale vrienden worden?

Sinds kort verstuur ik inspirerende nieuwsbrieven via e-mail! Elke maand leuke updates, de mooiste stoffen uitgelicht en boordevol DIY-inspiratie. Wil je deze nieuwsbrieven ook ontvangen? Schrijf je in!

Kende je me al?

Dat kan heel goed! Misschien heb je mijn naam al eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook van Jan Sikkes. Ik beantwoord daar al je vragen en probeer jou altijd te inspireren via de digitale weg. Dat doe ik op social media met updates over de nieuwste stoffen of via een leuke DIY op onze website. En straks dus ook via vrolijke e-mails!

Schrijf je in