Vrolijke ijscotasjes

Wie houdt er niet van; een verfrissende ijsco! De vrolijke kleuren lenen zit heel goed om er geinige schoudertasjes van te maken. We maakten meerdere soorten en leggen hieronder uit hoe je de herkenbare gele split zelf maakt. Als extra maakten we ook labels die je aan je tas kunt hangen of als sleutelhanger kunt gebruiken. Die uitleg vind je hier.

Niveau: 4 van 4

Dit heb je nodig:

 • kunstleer geel, wit en bruin of een stevige outdoorstof/decostof. Ook tafelzeil kun je gebruiken!
 • patroon
 • rits
 • bevestigingsringen voor het hengsel
 • evt. tassenband (die maakten wij zelf van kunstleer)
 • schaar
 • naaimachine en naald die beide geschikt zijn voor leer
 • bijpassend naaigaren

Houd er rekening mee dat de door ons gebruikte stoffen niet meer op voorraad kunnen zijn. Onderaan deze pagina vind je vergelijkbare stoffen.

Zo maak je de ijscotas:

 1. Neem alle patroondelen over op de juiste stoffen. 
 2. Knip de 3 panden voor het stokje uit met 1 cm naadtoeslag.
 3. Stik het zijpand aan het voorpand en naai aan de goede kant plat. Stik het achterpand aan de rest, draai de vorm met de goede kant naar buiten en stik nogmaals door. Let op: de naden aan de bovenkant moeten open blijven om het straks te bevestigen aan de onderkant van het ijsje.
 4. Knip het voor- en achterpand voor de rest van het ijsje met 1 cm naadtoeslag. Stik het bovenste deel van het ijsje aan het onderste.
 5. Bepaal de afmeting van het zijpand en reken 1 cm voor de naadtoeslag. Aan één kant van de band komt een rits en maak je lusjes met een ring om straks de schouderband aan te bevestigen.
 6. Naai de zijkant aan de voorkant en stik de naad mooi plat. Nu kun je ook de plek van het stokje bepalen: maak een inkeping en stik het stokje aan het ijsje.
 7. Naai het onderpand aan het ijsje en stik de naad aan de buitenkant door. Maak met leer een schouderband of gebruik een kant-en-klare band en bevestig deze aan de ringen.

Soortgelijke stoffen:

Check de voorraad bij jouw Jan Sikkes

skin
modestoffen Bekijk hier het kunstleer
Toon meer producten
fabric
modestoffen Bekijk hier onze katoenen
Toon meer producten
needle-1

Bekijk fournituren

Een klein deel van onze fournituren staat online, maar in de winkel is het assortiment nog vele malen groter. Ritsen, garen, tassenband, fiberfill...

wicker-basket

Shop alle materialen

Naast alle stoffen op de website hebben we nog veel meer in onze winkels. Verbreed je zoekgebied en scoor de mooiste stoffen.