Valentijnsdag DIY's

14 februari: Valentijnsdag! Deze dag kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vertel aan een of meerdere speciale personen hoeveel je van ze houdt. Hoe kun je dit beter zeggen dan met een zelfgemaakt cadeautje? We hebben een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet (die je ook prima van stofrestjes kunt maken). 

Sleutelhanger 
Kies voor een hartje, of juist iets waarvan je weet dat je geliefde ervan houdt. Een auto, bloem, paardje of bijvoorbeeld een avocado. Je hebt hiervoor alleen kleine stukjes stof nodig. Het is ook leuk om een sleutelhanger van imitatiebont of teddybont te maken. Pak het vervolgens in in een leuk doosje met een strikje. Zo kan jouw geliefde altijd iets leuks en zelfgemaakts van jou bij zich dragen. 

Geurzakje 
Maak een zakje waar een zeepje in past, of iets anders wat lekker ruikt. Je zou het zakje ook kunnen vullen met lavendel bijvoorbeeld. Het zakje kun je in de auto leggen, op het toilet hangen, of bijvoorbeeld in de kledingkast. Het enige wat je nodig hebt is een niet al te dikke stof zonder rek en een koordje of touwtje om het zakje mee dicht te trekken. Maak het zakje zo mooi, schattig of frivool als je zelf wilt. Het is ook leuk om het zakje af te werken met een stukje kant.

Gekke onderbroek 
Ben jij meer iemand die een grappig cadeautje wil geven? Maak dan een gekke onderbroek, weer eens iets anders! Zoek een grappig stofje uit, of maak er zelf iets leuks op. Natuurlijk kun je er ook gewoon iets liefs op doen. Het enige wat je nodig hebt zijn restjes tricot en elastiek. Zou jouw geliefde dit grappige, toch lieve gebaar kunnen waarderen? 

Kaart 
Valentijnsdag is onlosmakelijk verbonden met kaarten. Verras jouw geliefde met een mooie zelfgemaakte kaart, met stof. Wees creatief, maak wat jij denkt dat jouw geliefde het leukst vindt. Het is leuk om verschillende stoffen te gebruiken, zodat de kaart verschillende texturen krijgt.

Schort 
Is jouw geliefde gek op bakken en koken? Geef een mooi zelfgemaakt schort cadeau! Leuk om te krijgen en nog functioneel ook! Je hebt een stof zonder rek (bij voorkeur katoen) nodig en eventueel een paar stukjes koord of lint. Borduur, schrijf of druk er een persoonlijke tekst of afbeelding op! Bijkomend voordeel: misschien kan jouw geliefde niet wachten om met jouw zelfgemaakte schort aan de slag te gaan in de keuken. Dit vind jij vast niet vervelend. 

Mondkapje
Hoe toepasselijk… een mondkapje. Maak er een echte Valentijns-variant van. Knip van vilt een hartje of kusmondje uit en bevestig deze op een mondkapje. Kijk hier voor twee patronen voor het maken van mondkapjes. Super leuk en functioneel!