Zelf rolgordijnen maken

Rolgordijnen laten maken kan best prijzig zijn, helemaal als je een kozijn met afwijkende (brede) maten hebt. Bij ons kun je alle materialen voor een rolgordijn vinden en, echt waar, die heb je zomaar in elkaar! Er komt geen naaimachine aan te pas. Wij leggen het stap voor stap uit, zodat jij lekker veel bespaart op je raambekleding.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het rolgordijn:

  1. Meet eerst het kozijn op en haal daar 4 cm vanaf (dit is de ruimte voor het ophangmechanisme), dat is de breedte van de stof. Meet de lengte/hoogte van je kozijn en tel daar 35 cm bij op. We hanteren deze marge zodat de stof goed op de buis blijft zitten als deze helemaal afgerold is.
  2. Zaag de dikke buis in dezelfde breedte als de stof en vijl deze, zodat er geen scherpe randen meer aan zitten.  Doe dit ook met het onderprofiel, maar tel er 1 cm bij op, zodat er aan beide zijden ruimte is om de dopjes te bevestigen.
  3. Knip de stof op de gewenste maat en doe dit ook bij de kunststof pees.
  4. Leg de stof op een vlakke ondergrond en verwijder de strip van de tape op de buis. Bevestig de buis recht op de bovenkant van de stof en rol de stof om de buis. Tip: leg de stof tegen een muur en schuif de buis langs de muur naar beneden op de stof. Zo weet je zeker dat de stof recht op de buis komt.
  5. Verwijder de plakstrip van de pees en bevestig deze onderaan het rolgordijn. Doe dit door de pees twee keer om de stof te vouwen. Schuif de pees in het onderprofiel en sluit het af met de dopjes.
  6. Draai het koord door het koordmechanisme en verbind de uiteinden van het koord met de kettingverbinder. Klem beide zijden van het kettingmechanisme in de uiteinden van de rolgordijnbuis.
  7. Bevestig de eindkappen van het rolgordijn in je kozijn. Schuif en klik het rolgordijn op z'n plek.

Klaar is je rolgordijn! Wil je je kamer verder aankleden met mooie overgordijnen en/of inbetween? Koop losse gordijnstoffen of laat je gordijnen door ons op maat maken.

Tip: gebruik soepel ultrasol wanneer je de zon nog beter wilt weren. Zo houd je je huis in de zomer lekker koel!

curtains
outdoor e.d Rolgordijnstoffen
Toon meer producten
wicker-basket

Hulp nodig?

Wij weten alles van rolgordijnen en helpen je graag. Bekijk direct onze rolgordijnstoffen en alle benodigdheden in jouw Jan Sikkes.

measure-tape

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

Meer DIY's?

Ga aan de slag!