DIY: Kerstschort voor kids

Met de aankomende feestdagen gaan we allemaal weer kokkerellen in de keuken. Heb jij ook kinderen die graag meehelpen? Dan is dit een leuke verrassing voor je kleine sous-chef! Een speciaal schort met Vlokkie de sneeuwpop, zo maakt de kleinste kok helemaal de blits. Je maakt 'm met materialen van Jan Sikkes en ons stappenplan.

Niveau: 3 van 4

Dit heb je nodig:

* Alle materialen zijn verkrijgbaar in jouw Jan Sikkes.

Zo maak je het schort:

  1. Leg alle patronen op de stof. Knip bij het schort en de hoed 1,5 cm extra rondom. Bij de andere patronen knip je gewoon zonder zoom. Knip van de teddystof 2 cirkels met een doorsnede van 5 cm. Knip van de zwarte skai ook 2 cirkels, maar dan met een doorsnede van 1,5 cm.
  2. Stik een zoom in het schort.Stik de hoed achter het hoofd en naai de zoom rondom de hoedStik het rode band op de hoed, ongeveer 4,5 cm vanaf het midden, en voorlangs het schort op de aangegeven lijnen.Stik de neus, ogen en wangen op het gezicht. Plak de ogen met textiellijm. Stik vervolgens de rode band en de sneeuwbloem op de hoed. Daarna stik je de armen/takken op de aangegeven plaats.

Het resultaat komt er dan zo uit te zien:

needle-1

Bekijk fournituren

Een klein deel van onze fournituren staat online, maar in de winkel is het assortiment nog vele malen groter. Ritsen, garen, tassenband, fiberfill...

wicker-basket

Shop alle materialen

Naast alle stoffen op de website hebben we nog veel meer in onze winkels. Verbreed je zoekgebied en scoor de mooiste stoffen.

Meer DIY's?

Ga aan de slag!