Bedomrander ledikantje maken

Wat slaapt dat lekker, zo’n knus wiegje of co-sleeper. Een klein en geborgen plekje voor je baby om heerlijk te dromen. De overstap naar een ledikantje kan dan best groot zijn; die kille spijlen en zoveel ruimte voor zo'n klein wezentje. Dat kan knusser met een bedomrander (bedbumper)! Deze knoop je gemakkelijk vast aan de randen en zorgt voor een knus slaapplekje. 

Let op: kies natuurlijke materialen die goed ademen, zoals katoen of viscose en voor de vulling fiberfill. Gebruik de bedomrander alleen als de baby z’n hoofd kan optillen ivm stikkingsgevaar. Niet geschikt voor pasgeboren baby's!

Niveau: 2 van 4

Dit heb je nodig:

 • Ademende stof zonder stretch. Wij gebruikten mousseline met broderie, maar een gewone poplin-katoen is ook zeer geschikt. Afmeting afhankelijk van het ledikant. 
 • fiberfill aan de meter afmeting afhankelijk van het ledikant.
 • 2 klosjes biaisband
 • naaibenodigdheden: schaar, (elastisch) garen, spelden en een naai- of lockmachine

* Alle materialen zijn verkrijgbaar in jouw Jan Sikkes.

Zo maak je de omrander:

 1. Meet het ledikantje op en bepaal de maten van de omrander. Wij maken een omrander voor een ledikantje waarbij het matrasje op de hoogste stand staat. In ons geval wordt de omrander 25cm bij 174 cm. Reken ook nog 2 cm naadtoeslag aan alle zijden.
 2. Knip de stof met de naadtoeslag. Wij knippen twee stroken van 27 cm bij 176 cm.
 3. Knip 12 stukken van 50 cm van het biaisband, vouw de bandjes dubbel en stik ze vast.
 4. Speld de twee stroken stof met de goede kanten op elkaar en speld de bandjes op de juiste plekken, aan de boven- en onderkant. Houd hierbij rekening met de spijlen van het ledikantje.
 5. Stik 3 randen met de bandjes vast, laat één korte zijde open. Keer daarna de stof om, met de goede zijden naar buiten.
 6. Knip het fiberfill in de juiste maat en plaats het in de omrander. Stik de laatste korte zijde dicht.
 7. Bepaal waar de hoeken van het ledikant komen ten opzichte van de omrander en naai daar een stiksel. Zo blijft de fiberfill op z’n plek en krijgt de omrander vorm.

Knoop de omrander in het ledikantje en klaar is je knusse bedje. Slaap kindje slaap… Welterusten!

Variatietip: Stik de omrander op meerdere plekken om de vulling nog wat beter op z'n plek te houden. Om de omrander nóg beter vast te maken, kun je hem wat langer te maken, zodat 'ie klem zit tussen het ledikant en matrasje.

Deze stoffen gebruikten wij of zijn geschikt

Check de voorraad bij jouw Jan Sikkes

needle-1

Bekijk fournituren

Een klein deel van onze fournituren staat online, maar in de winkel is het assortiment nog vele malen groter. Ritsen, garen, tassenband, fiberfill...

wicker-basket

Shop alle materialen

Naast alle stoffen op de website hebben we nog veel meer in onze winkels. Verbreed je zoekgebied en scoor de mooiste stoffen.

Meer DIY's?

Ga aan de slag!