Vulmiddelen

Om die bijzondere kussentjes te maken, of dat ene knuffeltje te vullen, wil je natuurlijk de beste vulmiddelen gebruiken. Bij Jan Sikkes vind je vulmiddelen in alle soorten en maten als basis voor jouw creatie. Of dat nu een kussen is, een zitzak of een grappige tocht stopper. Afhankelijk van het doel van jouw vulmiddel, kun je kiezen uit verschillende soorten. Ieder vulmiddel heeft zijn eigen eigenschappen en karakter. Kom je er niet helemaal uit en ben je op zoek naar extra advies? Kom dan gerust langs in één van onze stoffenwinkels, daar staan onze medewerkers altijd voor je klaar.

Verschillende soorten vulmiddel

Jan Sikkes biedt verschillende varianten vulmiddelen waaronder EPS-parels, vlokkenvulling en synthetische vulling.

 

  • EPS-parels zijn een soort korrels die gemakkelijk in creaties van allerlei vormen gebruikt kunnen worden. De parels zijn ook verkrijgbaar in verschillende groottes.
  • Vlokkenvulling is een compacte maar toch zachte vulling. Het materiaal van de vlokkenvulling zijn grovere schuimstukken die verkrijgbaar zijn in verschillende groottes en kleuren. Vlokkenvulling wordt vaak gebruikt bij kussens die in huis gebruikt worden.
  • Synthetische vulling is makkelijk in verschillende vormen te plaatsen, omdat het bestaat uit een soort losse plukken. Deze vulling is erg handig voor bijvoorbeeld kussens, tochtstoppers of knuffels.

 

Ben je op zoek naar een vulling voor een knuffel of popje? Kies dan bijvoorbeeld voor synthetische vulling. Dit is makkelijk te vormen en kan gewassen worden. Super handig voor een kinderknuffel die misschien snel vies wordt. Voor die ene lekkere stretchstof zitzak zijn EPS-parels weer een betere oplossing, dit vulmiddel vormt zich makkelijk mee met jouw lichaam wanneer je op de zitzak gaat zitten, voor het beste comfort. En voor dat ene stoere denim woonkussen voor op je bank of in de slaapkamer gebruik je een heerlijke vlokkenvulling zodat het kussen niet zijn vorm verliest na verloop van tijd.

 

Wanneer je zoekt naar een heerlijke warme voering voor een jas of deken, kijk dan eens op onze pagina over voeringstoffen. De warmste stoffen in vrolijke prints en kleuren om jouw jas of deken te voeren vind je bij Jan Sikkes. Soms kan het lastig zijn om het juiste vulmiddel te kiezen, of het juiste formaat voor de parels of vlokkenvulling die je wilt gebruiken. Wil je meer informatie over onze vulmiddelen of voeringstoffen? Neem dan gerust contact op of kom langs in één van onze stoffenwinkels! Onze medewerkers helpen jou graag om het juiste vulmiddel te kiezen.