Quiltstoffen

Quilten is voor iedereen. Met de quilttechniek maak je van kleine lapjes stof een grote creatie zoals een deken, kleed of een kussen. We bieden in onze winkels divers quiltstoffen aan die uitermate geschikt zijn om mee te werken. Zo hebben wij losse quiltstoffen, lapjes van Fat Flats en een uitgebreid assortiment aan katoenen stoffen. Maak het zelf of kom langs in één van onze stoffenwinkels.

Onze quiltstoffen

Historie van quilten

De quilt techniek is al eeuwenoud en is ontstaan ten tijde van de Industriële Revolutie. Katoenenstoffen waren in die tijd erg duur en een schaars artikel. Restanten werden dan ook niet weggegooid en werden hergebruikt. Oude lapjes stof werden aan elkaar gestikt en genaaid om als deken of bescherming te gebruiken voor de kou. Na de Industriële Revolutie kwam er een overvloed aan modestoffen en raakte de stoffentraditie in de vergetelheid.

Vandaag de dag wordt de quilttechniek nog steeds gebruikt, maar meer als hobby onder de liefhebbers. Wil je zelf ook eens een eigen quiltwerk maken met prachtige quiltstoffen? Kijk dan bij naaicursussen voor een cursus bij jou in de buurt.