Vintage & retro

Toen de televisie nog geen middelpunt in onze huiskamer was, op het houten dressoir een platenspeler stond te draaien en de huistelefoon ringelde en aan een krulsnoer bevestigd zat. Zie je het voor je? Behangetjes met grafische prints, eikenhouten vloeren in visgraatmotief en veel ronde vormen maken van een gewone kamer al snel een retro interieur. Het nostalgische gevoel dat aan deze tijd kleeft, zorgt ervoor dat we de vintage en retro woonstijlen blijven zien.

tissue
gordijnen Onze vintage gordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

curtains

Gordijnen online bestellen

Gordijnen op maat zonder naar de winkel te gaan? Dat kan! Altijd met gratis advies en hulp bij het samenstellen. Thuisbezorging ook mogelijk!

Vintage & retro gordijnen

Deze woonstijl heeft misschien wel de meest opvallende kenmerkende kleuren en patronen. Wanneer je aan retro en vintage denkt, heb je vast direct al een beeld voor je. Maar hoe passen gordijnen daar in thuis? Stem de kleuren van je gordijnen af met het behang of de verf die je op je muren hebt. Mosterdgeel, oranje, mosgroen en petrol zijn iconische retrokleuren. Iets dikkere overgordijnen passen ook goed bij een vintage en retro interieur. Stoffen van wat dikkere en stevige kwaliteit mogen in deze woonstijl terugkomen. Ze dragen bij aan het huiselijke en nostalgische gevoel dat bij deze stijl hoort. En laten we de vintage vitrages niet vergeten! Geef jouw vintage interieur een frisse moderne twist door mooie witte vitrages of gordijnen te gebruiken.

Ons assortiment vintage en retro gordijnen

Echte vintagekleuren en iconische retroprints zijn bij ons in verschillende soorten en kwaliteiten in overvloed te vinden. Ook hebben we regelmatig leuke retro-items, zoals valletjes (ken je ze nog, van grootmoeders keukenraam?) en mooi boerenbont! Laat je inspireren door de vele vintage en retro gordijnen van Jan Sikkes. Bekijk snel onze nieuwste gordijnen of ga voor een compleet beeld van ons assortiment naar één van onze tien gordijnenwinkels. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is je keuze maken.

Tips voor een vintage en retro interieur

  • In een vintage en retro interieur kunnen bijpassende meubels niet ontbreken. Designermeubels van Bauhaus of de iconische luie stoel van Eames zijn goede uitgangspunten voor jouw meubelkeuze.
  • Retro betekent letterlijk “van vroeger, maar opnieuw in de mode”. Vergeet dus je oude meubels of familie-erfstukken niet! Dat kastje van je oma of die fauteuil die niemand van je familie wilde hebben, passen perfect in jouw retro en vintage interieur.
  • Hout is onmisbaar in jouw woning. Kies een donkere, warme houttint en combineer dit met een fris behangetje met gave retroprint. Wedden dat er direct al een vintage en retro sfeer in jouw kamer heerst?
  • Pas op dat je niet doorslaat, houd het subtiel. Je wilt natuurlijk niet dat jouw huis oogt als een soort kringloopwinkel of klein museum. Wees dus spaarzaam met opvallende prints en echte retro-items. Met een paar eyecatchers kun je een gaaf effect bereiken, maar als je het overdrijft, vallen deze items in het niet.