Scandinavisch & natuur

Een Scandinavisch interieur past helemaal bij de lokale natuur: lange koude winters, diepblauwe meren en ongerepte bossen vormen het uitgangspunt van een Scandinavisch interieur. De meubels zijn functioneel zonder poespas en alles in de kamer is gericht op het creëren van veel licht. Natuurlijke materialen komen veel terug en ook huiselijke pasteltinten passen heel goed bij een Scandinavisch interieur. Denk aan gordijnen van katoen of linnen hangend aan houten ringen. Ook luchtige inbetweens passen heel goed bij deze woonstijl.

Gordijnen op maat

  1. Bekijk ons aanbod gordijnen, kies je favoriet en bedenk alvast welke afwerking je wilt.
  2. Meet je kozijn(en) op.
  3. Ga naar de winkel en geef de maten en de gekozen stof door. Heb je nog geen keuze kunnen maken of wil je extra advies? Onze medewerkers helpen je graag. Je krijgt vervolgens in de winkel een prijsopgave waarna je direct de bestelling kunt doen. Je mag er natuurlijk ook langer over nadenken; de offerte geldt 18 dagen.
  4. Na de aanbetaling gaan we direct voor je aan de slag. Binnen drie weken ligt de bestelling voor je klaar in de winkel.
tissue
gordijnen Onze Scandinavische gordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

curtains

Gordijnen online bestellen

Gordijnen op maat zonder naar de winkel te gaan? Dat kan! Altijd met gratis advies en hulp bij het samenstellen. Thuisbezorging ook mogelijk!

Gordijnen in een Scandinavisch interieur

Luchtige en zwierige inbetweens laten het zonlicht goed binnen en dat is belangrijk in een Scandinavisch interieur. De winterse nachten zijn in Scandinavië namelijk lang en donker en het licht dat er wél is, is zeer welkom binnenshuis. Kies een lichte effen stof (of met een fijne print) die zo weinig mogelijk voor je ramen zitten als ze open staan. Inbetweens met een simpele plooi of een wavegordijn kun je heel dun ‘opbergen’ en de plooi van een wavegordijn valt altijd perfect gelijkmatig en oogt netjes en opgeruimd.

In sommige ruimten is het juist onhandig als je lichtdoorlatende inbetweens hebt, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Je kunt dan kiezen voor overgordijnen in een zachte knuffelbare stof en in een warme natuurtint. Ze mogen ook best wat langer zijn en leunen op de vloer. Hierdoor geven je Scandinavische gordijnen jouw slaapkamer een huiselijk en warme sfeer.

Bij Jan Sikkes hebben we een groot assortiment Scandinavische gordijnen die perfect passen in jouw interieur. Linnen gordijnen geven jouw interieur die warme en natuurlijke look en laten ook licht binnen. Bekijk snel onze nieuwste Scandinavische gordijnen of ga voor een compleet beeld van ons assortiment naar één van onze tien gordijnenwinkels.

Scandinavisch wonen doe je zo

Het Scandinavische interieur is één van meest populaire stijlen in ons land en dat is niet voor niets. Functioneel, authentiek en puur zijn de hoofdpijlers van een Scandinavisch interieur en dat spreekt veel Nederlanders aan. Met het oog op duurzaamheid, natuurlijke materialen en veel licht is deze stijl ook nog eens erg eigentijds. Als jij je woning wilt omtoveren tot een Scandinavisch paradijs, volg je deze simpele tips:

  • Haal al het mogelijke licht naar binnen. Gebruik dus lichtdoorlatende raambekleding (inbetweens) in lichte effen kleuren.
  • Wees spaarzaam met accessoires, zorg voor een opgeruimd geheel. Betekent dit dat je veel accessoires moet opbergen? Dat is handig, want dan kun je na een tijdje eens wisselen.
  • Gebruik meubels met strakke vormen en lijnen. Geen krullen of zwierige ornamenten.
  • Met hout (in verschillende kleurtinten en soorten) creëer je een warme sfeer.
  • Bedek je vloer met mooi glad laminaat of pvc. Maak de vloer wat knusser door hier en daar een vloerkleed neer te leggen.