Klassiek landelijk & romantisch

Klassiek, landelijk en romantisch gaan heel goed samen. Denk aan lichte pasteltinten, opgeschuurde steigerhouten en witgeschilderde tafels, zichtbare draagbalken en meubels met klassiek afgewerkte randen. Een net niet recht liggende houten vloer en kastjes die een beetje kraken als je ze opent, gecombineerd met grote koninklijke vazen gevuld met een royaal bos rozen. En laten we natuurlijk de kroonluchter niet vergeten! Samen maken ze een warm en aangenaam thuis waar plek is voor het hele gezin.

tissue
gordijnen Onze landelijke gordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

curtains

Gordijnen online bestellen

Gordijnen op maat zonder naar de winkel te gaan? Dat kan! Altijd met gratis advies en hulp bij het samenstellen. Thuisbezorging ook mogelijk!

Gordijnen in de Klassiek Landelijke en Romantische stijl

Klassiek landelijk en romantische gordijnen hebben elegante prints of zijn effen in een pasteltint. Ze mogen zelfs wat gekreukt en nonchalant op de vloer leunen. Dit geeft jouw interieur een royale en rustieke look. De gordijnen mogen ook best wat dikker zijn, zodat jouw kamer een huiselijke en aangename sfeer krijgt. Wil je wat meer een chique kant op, kies dan voor een chique velours of chenille gordijn. Qua kleur hoeven jouw gordijnen niet erg op te vallen, de focus in een klassiek en landelijk interieur ligt op het samenzijn binnenshuis, waardoor de aandacht niet op buiten gevestigd moet zijn.

Klassiek landelijke gordijnen van Jan Sikkes

De vleug van een velours gordijn geven een klassiek gevoel. Denk maar eens aan oude kastelen waar donkerrode velours stoffen in overvloed te vinden zijn. Als je kiest voor een meer basic kleurtint, houd je jouw kamer rustig. We hebben effen velours, maar ook met klassieke en romantische prints. Kies een linnen gordijn voor een meer landelijke look. Een ringengordijn past natuurlijk ook perfect bij deze woonstijl. Bekijk snel onze nieuwste landelijke gordijnen of ga voor een compleet beeld van ons assortiment naar één van onze tien gordijnenwinkels.

Tips voor een klassiek en landelijk interieur

  • Een klassiek landelijk en romantische woonstijl kenmerkt zich door een rustig kleurenpallet. Denk daarom van tevoren na over de kleurtinten die jij naar voren wilt laten komen. Houdt het simpel, rustig en licht.
  • Zorg voor een huiselijke sfeer door stof toe te voegen: veel kussens, warme tapijten en volle gordijnen. 
  • Maak bewuste keuzes in accessoires, maar maak het niet té klassiek. Ga voor een mooie klassieke buste en presenteer deze op een houten sokkel voor een landelijke touch of een grote wandklok met grote romeinse cijfers in mat wit.
  • Gebruik veel ruwe materiaalsoorten en combineer met glans en metaal.
  • Maak jouw interieur warmer met mooie bossen bloemen.
  • Kies sfeervolle verlichting: een mooie koninklijke kroonluchter geeft de kamer een klassieke touch en kandelaren en kaarsen zorgen voor meer warme sfeerverlichting.