Vouwgordijnen

Ze zijn er al vele jaren en iedereen kent ze; vouwgordijnen. Dit type raambekleding oogt minder strak dan het welbekende rolgordijn en is verkrijgbaar in enorm veel stofsoorten. Heb jij een klassiek landelijke of romantische woonstijl? Of neig je meer naar een Scandinavische stijl? Dan passen vouwgordijnen waarschijnlijk perfect in jouw interieur. Ze creëren een fijne huiselijke sfeer, verbeteren de akoestiek, nemen weinig ruimte in en hebben een isolerende werking.

Bekijk hieronder onze gordijnstoffen, check de voorraad per winkel en kom naar jouw Jan Sikkes voor advies en een vrijblijvende offerte.

curtains
gordijnen Onze stoffen voor vouwgordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Vouwgordijnen op maat bestellen

Bestel jouw vouwgordijnen nu ook online en laat ze thuisbezorgen! We nemen altijd telefonisch contact op, zodat je bestelling altijd klopt.

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte vouwgordijnen voor jouw huis. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Twee typen vouwgordijnen

Vouwgordijnen met baleinen
Deze vouwgordijnen zitten bevestigd aan baleinen; ronde staafjes die zich aan de achterkant van het gordijn van boven naar onderen herhalen. Wanneer je het gordijn optrekt, vouwt het zichzelf op middels deze baleinen en maak je een dun pakketje onderaan je gordijn.

Vouwgordijnen met lussen
Zoek je een meer nonchalant en speelser vouwgordijn, kies dan eentje zonder baleinen. Dit gordijn heeft lussen en valt hierdoor onderaan wat minder strak. Veel mensen kiezen voor dit type vouwgordijn, omdat er geen onderbrekingen (van baleinen) in het gordijn zitten wat zorgt voor een rustige uitstraling.

Ruimte besparen

Vouwgordijnen zijn erg praktisch doordat ze weinig ruimte innemen en toch veel sfeer aan een kamer geven. Ze worden meestal gebruikt in een kamer waar het niet helemaal donker hoeft te zijn, maar waar enige vorm van privacy wel gewenst is. Denk aan bijvoorbeeld de keuken, hal of studiekamer. In deze kamers zijn bovendien vaak ramen waar je een meubel onder plaatst (een keukenraam met daaronder het aanrecht of een bureau in de studiekamer) en is er dus geen plaats voor hangende gordijnen.

Vouwgordijnen kunnen ook erg handig zijn in de slaapkamer. Wanneer je ramen bijvoorbeeld niet tot de grond komen en je geen ruimte hebt voor hangende gordijnen. Kies dan wel een stof die je slaapkamer donker kan maken of laat je vouwgordijn voeren als dat mogelijk is.

Vouwgordijnen in 5 stappen

  1. Kies eerst welk type vouwgordijn je wilt: vouwgordijnen met baleinen of met lussen.
  2. Vind jouw favoriete stof. Je kunt op onze site een groot deel van onze collectie vinden en in onze winkels ligt het complete assortiment.
  3. Meet je kozijn op en neem de maten mee naar de winkel.
  4. Bezoek jouw dichtstbijzijnde Jan Sikkes en laat een offerte op maat maken.
  5. Binnen dire weken hangen jouw vouwgordijnen al op hun plek!


Heb je vragen of twijfel je? Ons winkelpersoneel helpt je graag!

Vind jouw Jan Sikkes